Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera mondiala: Noul VW Polo GTI! Cine se pune cu mine?!
18 FEBRUARIE 2010, 10:59
1,344
0
Premiera mondiala: Noul VW Polo GTI! Cine se pune cu mine?!
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Cu putin timp in urma, producatorul din Wolfsbourg a lansat cel mai puternic Polo construit vreodata din 1986 pana in prezent. In asa mod, iata ca Masina Anului 2010 in Europa va dispune si de o versiune super sport, una cum nu a mai fost intalnita in toti cei 24 ani de istorie a modelului Volkswagen Polo.

Dotat cu un propulsor de 1.4 litri TSI a carui turbina prinde viata incepand cu 3.000 rpm, Volkswagen Polo GTI va dispune de 180 cai-putere si un cuplu maxim de 249 Nm disponibil incepand cu 2.000 rpm. In asa mod, hatchback-ul cu o greutate de doar 1.184 kg accelereaza pana la 100 km/h in doar 6.9 secunde, in timp ce viteza maxima este de 229 km/h.

In ciuda puterii enorme pentru dimensiunile compactei, consumul mediu al acesteia este de doar 6.0 l/100 km, in timp ce emisiile de CO2 se situeaza undeva in jurul a 139 g/km. Un aport imens atat la posibilitatile dinamice, cat si la cele de consum le ofera cutia cu dublu ambreiaj DSG cu 7 rapoarte. Pentru a fi imbunatatita tractiunea si manevrabilitatea, aditional, Polo GTI este dotat cu diferential XDS, sistem ESP, amortizatoare sport, si suspensie scazuta cu 15 mm fata de un Polo standart.

Atat la exterior, cat si unele elemente de la interior au fost preluate de la fratele mai mare Golf GTI, aici putem mentiona jantele de 17 inch, elementele de culoare rosie de pe grila ce pot fi regasite la interior pe volan si covorase, volanul sportiv turtit s.a.

Prezentarea noului Volkswagen Polo GTI va avea loc la Salonul Auto de la Geneva, comenzile pentru noul model pot fi efectuate incepand cu primavara acestui an, in timp ce primele livrari vor avea loc in vara.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!