Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera Mondiala: Opel Flextreme GT-E Concept!
18 FEBRUARIE 2010, 14:19
1,643
0
Premiera Mondiala: Opel Flextreme GT-E Concept!
De Constantin Mihalachi
1
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
Dezvaluind cu doar cateva zile in urma o poza teasing cu un concept nou, Opel a decis sa ne dezvaluie in totalitate prototipul pe care il va aduce la Salonul Auto de la Geneva. Este vorba de Opel Flextreme GT-E Concept, prototip ce are la baza unitatea de propulsie de pe viitorul Opel Ampera, care ne dezvaluie tendinta de design al marcii din Russelsheim si pasiunea pe care si-a facut-o recent aceasta pentru sistemele “verzi”.

Chiar daca dispune de o aparenta futuristica si este clasificat drept un coupe cu 5 usi, in ciuda dimensiunilor generoase (4.768 mm lungime si 2.900 mm ampatament)prototipul Flextreme GT-E demonstreaza un coeficient aerodinamic demn de invidiat – 0.22. Formele alungite si elementele aerodinamice sub forma prizelor si difuzoarelor de aer, cat si a elementelor laterale retractabile din carbon ce au scopul de a lupta cu turbulentele la viteze de peste 50 km/h, dau dovada de multa eficienta atunci cand vine vorba de modul de rulare al conceptului, si a distantei parcurse.

Cum spuneam si ceva mai sus, la baza sistemului de propulsie va sta tehnologia E-REV, si unitatea Voltec pe care o regasim si pe Opel Ampera. In momentul in care electro-motorul epuizeaza energia electrica stocata in baterii (de obicei acest lucru se intampla dupa o distanta parcursa de 60 km), automat este conectat generatorul pe benzina care prelungeste autonomia automobilului cu pana la 500 km. In cazul in care vehiculul ruleaza cu pana la 60 km/h, Opel Flextreme GT-E nu emite sub nici o forma emisii CO2, insa atunci cand este conectat generatorul pe benzina, emisiile de CO2 nu trec de 40 g/km, in timp ce consumul mediu de combustibil al generatorului cu o capacitate de 1.4 litri si 71 cai-putere este de 1.6 l/100km.

Fiind un automobil electric, Opel Flextreme poate tine cu usurinta pasul cu vehiculele propulsate de motoarele cu ardere interna. Datorita electro-motorului cu o putere de 120 kW (161 cai-putere) si 370 Nm, Flextreme GT-E atinge prima suta in mai putin de 9 secunde, iar in cazul in care se accelereaza si mai mult, acul vitezometrului se opreste la cota de 200 km/h.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!