Prima pagină  »  Ştiri  »  Uite asa se naste un Bentley Mulsanne! Partea 1 - Caroseria
12 FEBRUARIE 2010, 13:35
1,519
0
Uite asa se naste un Bentley Mulsanne! Partea 1 - Caroseria ( Video)
De Constantin Mihalachi
0
Bentley este unul din producatorii a carui modele sunt greu de ajuns de marea majoritate a persoanelor. Metodele seculare de constructie a fiecarui model combinate cu luxul si tehnologiile moderne, ii dau un sarm inimaginabil fiecarui exemplar produs in Crewe, unul ce emana exclusivitate si noblete. Insa cum oare i-a nastere un Bentley?!

Intrata recent pe linia de asamblare, noua nava amiral Bentley Mulsanne ne va dezalui cum anume este asamblat cel mai exclusiv model Bentley.

Dupa cum este bine stiu faptul, orice model Bentley este asamblat manual, doar in foarte rare cazuri este admisa interventia robotilor. Aliajul din care este compusa caroseria limuzinei reprezinta o contopire dintre aluminiu si otel foarte dur creand componente care sunt asamblate pentru a forma un tot intreg utilizand tehnici ce variaza de la metode moderne, pana la prelucrarea manuala a acestora de catre mesterii din Crewe.

Sunt necesare 125 ore-om pentru a crea caroseria modelului Mulsanne, unde partilor ca acoperisul, aripile spate si capota, le poate fi redata forma dorita doar de catre mesterii Bentley, ce nu fac sa foloseasca doar propriile maini si ochi, procedura utilizata de Bentley inca de la primele modele asamblate cu 100 ani in urma. Fiecare din mesterii Bentley este un adevarat maestru, multi din ei fiind distinsi cu premii importante acordate de numeroase institute si organizatii britanice, si nu numai.

Una din cele mai dificile parti la prelucrare, este aripa fata careia ii este necesar de ai fi redate curbe tridimensionale in baza unei tehnici utilizata initial in aeronautica, ce presupune incalzirea panelului din aluminiu pana la 500 grade Celsius, care ulterior este presat, si apoi prelucrat manual ore in sir. Fiecare panel este testat la duritate si rezistenta, iar in scurt timp dupa ce acesta va fi prelucrat si asamblat pentru a forma caroseria noului Mulsanne, toate elementele caroserie vor fi scanate, pentru a corespunde in totalitate cu design-ul modelului.

Pentru a va face o inchipuire si mai buna despre procesul de productie al noului Bentley Mulsanne va prezentam urmatorul spot video. Apasa aici!
 
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!