Prima pagină  »  Ştiri  »  Bugatti a dezvaluit noi poze cu 16C Galibier
11 MARTIE 2010, 11:14
1,955
0
Bugatti a dezvaluit noi poze cu 16C Galibier
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
Prezentat anul trecut in orasul francez Molsheim, acolo unde si-a descoperit formele voluptoase in fata unui public restrans format din clienti VIP ai marcii Bugatti, conceptul 16C Galibier reda un nou sens elegantei si luxului, iar pentru a ne convinge si mai mult de acest fapt, Bugatti a dezvaluit noi poze probabil cu cel mai fascinant automobil din lume.

Fiecare linie si fiecare element de pe Galibier isi regaseste o tangenta in istoria marcii Bugatti, cea care a fost pornita de Ettore Bugatti si fiul sau Jean la inceputul secolului trecut. Inca din start cei doi echipau noile modele cu cele mai puternice propulsoare, in timp ce design-ul automobilelor a fost recunoscut de nenumarate ori fara de egal. In procesul de creare a noilor modele, Ettore si Jean Bugatti experimentau foarte mult si fara de compromis cu noile materiale, iar in asa mod, Bugatti a fost prima marca ce si-a echipat automobilele de serie cu jante din aluminiu pentru a salva din greutatea acestora.

Astfel, si Bugatti 16C Galibier experimenteaza din acest punct de vedere cu noile materiale, si combina mai multe parti din fibra de carbon cu cele din aluminiu vopsite intr-o nuanta neagra patrunzatoare Atlantic Black.

Tangenta cu modelele Bugatti din trecut este usor vizibila, plansa de bord este conceputa in stilul celei de pe legendarul Bugatti Type 35, fiind reinterpretata in prezent si pe cel mai rapid vehicul din lume Bugatti Veyron. Grila tipica a radiatorului, farurile neobisnuite cu becuri LED, si linia centrala ce continua pana in spatele automobilului, cea pe care Jean Bugatti a introdus-o pentru prima oara pe Type 57S, toate la un loc creaza noul stil al marcii Bugatti, unul modern, dar care se inspira din trecut.

Sub capota ce se deschide din ambele parti, se ascunde renumitul propulsor turbo aspirat cu 16 cilindri si 8.0 litri ce dezvolta peste 1.000 cai-putere. Ceea ce il face pe acesta atat de special, este ca a fost elaborat sa consume si etanol pentru o eficienta cat mai buna. Pentru ca manevrabilitatea si agilitatea acestui imens concept sa nu fie afectata de dimensiunile impunatoare, sistemul de tractiune integrala, discurile ceramice special elaborate pentru acest model si design-ul noii suspensii depun toata puterea pentru a oferi o tinuta de drum impecabila la orice viteza.

Cum exteriorul si componentele tehnice merita orice cuvant de lauda, interiorul la randul sau este o alta opera de arta. Panelul de bord cu insertii din lemn natural, incorporeaza pe centru indicatoarele de viteza pentru ca si pasagerii spate sa poata fi la curent cu performantele bolidului cu patru usi. Producatorul exclusivist de ceasuri elvetiene Parmigiani Fleurier, a elaborat special pentru Bugatti 16C Galibier ceasul detasabil Reverso Tourbillon, care poate fi purtat pe mana datorita curelei din piele cu design inteligent, sau care poate fi folosit pana si ca ceas de masa.

Totusi, la fel ca si la momentul prezentarii, Bugatti 16C Galibier ramane a fi un studiu conceptual, insa se pare ca tot mai multe persoane si-au demonstrat intentiile de a cumpara un eventual model de serie ce nu ar devia prea mult de la conceptul actual. Cine stie, poate Bugatti 16C Galibier va deveni realitate in scurt timp, insa pana atunci ne multumim cu noile poze al acestui automobil absolut formidabil.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!