Prima pagină  »  Ştiri  »  GQbyCITROEN conceptul dedicat barbatilor
11 MARTIE 2010, 13:14
1,506
0
GQbyCITROEN conceptul dedicat barbatilor
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
Chiar daca la Salonul Auto de la Geneva producatorul francez Citroen a venit cu foarte multe noutati, printre care noile modele de serie DS3 si C3, sau conceptul SURVOLT, iata ca francezii mai lanseaza un prototip, dar de aceasta data pe coperta unei reviste britanice dedicate barbatilor. Este vorba de GQbyCITROEN, un concept care a fost creat exclusiv pentru barbati, si care reprezinta rezultatul colaborarii intre Citroen si revista britanica GQ.

Design-erii Citroen, in frunte cu Mark Lloyd, cel care a desenat noul DS3, cat si cu editorii revistei GQ, au delimitat design-ul noului concept in dependenta de dorintele barbatilor, cei care isi doresc un automobil agresiv si impunator. In asa mod, pornind de la un look al unui model GT, Mark Lloyd a integrat design-ul tipic pentru Citroen, ca in rezultat sa iasa GQbyCITROEN.

GQbyCITROEN combina tendintele clasice cu aspiratiile sofisticate si stilul contemporan, care sunt reprezentate de spatele rotund, contururile puternice ale caroseriei, si forma originala a ferestrelor laterale. Cat priveste interiorul futuristic, de acesta s-a ocupat Patrick Grant, directorul creativ al prestigiosului atelier londonez E. Tautz, printre clientii caruia se regaseau in trecut Winston Churchill, lordul Nelson si Napoleon III.

Sub capota, asa cum cer tendintele actuale in materie de eficienta, se afla o unitate Plug-In Hibrid ce face echipa cu propulsorul cu 4 cilindri si 1.6 litri ce emite 80 g/km CO2. In rezultat, conceptul accelereaza pana la 100 km/h in doar 4.5 secunde, iar viteza maxima este limitata la 250 km/h.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!