Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera: BMW a dezvaluit noul Seria 5 Touring ( Video)
16 MARTIE 2010, 10:00
1,519
0
Premiera: BMW a dezvaluit noul Seria 5 Touring ( Video)
De Constantin Mihalachi
1
La scurt timp de la prezentarea versiunii sedan la Salonul Auto de la Geneva din acest an, compania BMW a dezvaluit primele poze cu noul Seria 5 Touring, cat si primele informatii oficiale cu noul wagon bavarez. Design-ul nou, propulsoarele eficiente, cat si confortul inalt si ultimele sisteme de siguranta, transforma noul brake al bavarezilor in unul din cele mai competitive modele din segmentul premium.



Design-ul nou, unul de altfel diferit de precedentul “marca Chris Bangle”, impreuna cu dimensiunile si mai generoase, ii ofera noului Seria 5 Touring o aparenta impunatoare. Prin rezultat noul model dispune de cel mai mare ampatament din clasa, fapt ce influenteaza pozitiv asupra spatiului de la interior dedicat pasagerilor, cat si volumului portbagajului.



Ultimul poate creste foarte usor de la 560 litri la 1.670 litri prin rabatarea randului de scaune spate, insa chiar si asa, acesta este intrecut de principalul rival, Mercedes-Benz E Class Estate, cel care ofera un volum maxim record – 1.950 litri.



Manevrabilitatea si confortul ca intotdeauna sunt la inaltime, totusi vorbim despre un BMW, insa pentru clientii care isi doresc si mai multa performanta, pot opta pentru sistemul Dynamic Driving Control, cel care ofera conducatorului posibilitatea de a seta suspensia, dar si pentru sistemele Adaptive Drive si Integral Active Steering. Important este ca deja standart, noul Seria 5 Touring este dotata cu suspensia pneumatica pentru pe puntea spate.



Gama propulsoarelor este formata din 4 propulsoare, si nu din 7 la fel ca pe Sedan. BMW Seria 5 Touring va putea rula fie pe unul din cele 2 propulsoare pe benzina cu 6 cilindri in linie, sau cu unul din diesel-urile cu 4 cilindri. Cea mai impunatoare unitate o reprezinta versiunea pe benzina cu 6 cilindri si sistem Twin-Turbo de pe BMW 535i Touring, care multumita injectiei directe High Precision Injection si sistemului VALVETRONIC emite 306 cai-putere, in timp ce cealalta unitate de pe versiunea BMW 523i Touring genereaza 204 cai-putere.



Totusi, cel mai popular din toate, urmeaza sa fie dieselul de pe versiunea BMW 520d Touring, care este echipat cu unitatea turbo aspirata cu 4 cilindri ce emite 184 cai-putere. Multumita sistemului Auto Start Stop, consumul mixt este redus pana la 5.2 l/100km, iar emisiile CO2 nu vor trece de 137 g/km, de altfel cei mai buni indici din clasa. Cat priveste a doua versiune diesel BMW 530d Touring emite 245 cai-putere si se subordoneaza normelor europene de poluare EURO 6, in timp ce celelalte versiuni se sobordoneaza normelor EURO 5.



Absolut toate propulsoarele sunt cuplate la cutia automata cu 8 trepte, iar in dependenta de model, sistemul BMW EfficientDynamics echipeaza automobilul cu sistemul de recuperare a energiei cinetice, sistem Auto Start Stop (BMW 520d Touring), si cu indicator de schimbare a treptei. Toate aceste elemente, impreuna cu usile, capota, aripile fata, propulsorul si suspensia din aluminiu ofera noului Touting statutul de automobil eficient.



Cat priveste dotarile, noul Touring poate fi dotat cu functii inovatorii ca BMW ConnectedDrive, din care fac parte asa sisteme ca Parking Assistant, Surround View, sistemul de atentionare privind posibilitatea survenirii unei coliziuni cu aplicarea automata a franelor si Active Cruise Control, cat si Lane Change Warning, Lane Departure Warning, Speed Limit Info, High-beam Assistant, BMW Night Vision cu functie de detectare a pietonilor, si Head-up Display.
 
GALERIE FOTO (34 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!