Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Jeep Grand Cherokee intra in productia de serie
20 MAI 2010, 10:21
1,368
0
Noul Jeep Grand Cherokee intra in productia de serie
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
In Aprilie 2009, Jeep prezenta la Salonul Auto de la New York noua generatie al legendarului tot teren american – Grand Cherokee. Insa iata ca noul model va intra in productia de serie doar in acest an, mai exact la 21 Mai 2010, ca deja incepand cu luna urmatoare sa fie disponibil in showroomurile americane.

Mai rar un automobil prezentat ca un model de serie intra in productie la un an dupa lansarea sa, insa grupul Chrysler din care face si Jeep, nu a dus-o prea bine anul trecut, atunci cand a intalnit mari probleme financiare, iar astfel s-a tot anulat startul de productie. Insa iata ca modelul anului 2011 cum ii spun americanii, totusi va vedea lumina zilei, iar noi nu putem decat sa ne bucuram, mai ales ca noul Grand Cherokee are un look ceva mai apropiat noua, europenilor.

Dupa cum spuneam in articolul din 9 Aprilie 2009, in dependenta de doleantele clientilor, Jeep Grand Cherokee va fi dotat cu trei sisteme de tractiune integrala - Quadra-Trac I, Quadra-Trac II si Quadra-Drive. Diferenta intre acestea consta in cat de mult se poate avanta conducatorul in off-road la bordul lui Grand Cherokee. Astfel, daca Quadra-Trac I ofera doar tractiune integrala permanenta fara alte optiuni, atunci Quadra-Drive vine cu mai multe posibilitati, printre care si sistemul Electronic Limited Slip Differencial, cel care automat depisteaza deraparea unei roti si transmite rapid puterea la roata cu mai multa aderenta.

Dupa cum spuneam ceva mai sus, lansarea noului model in productia de serie va avea loc la 21 Mai 2010. Startul de productie pentru Grand Cherokee este un eveniment important pentru intreg grupul Chrysler, iar in asa mod, la festivitatea de initiere a productiei va fi prezent seful grupului Chrysler – Sergio Marchionne, cat si guvernatorul statului Michigan – Jennifer M. Granholm.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!