Prima pagină  »  Ştiri  »  Porsche Cayenne a intrat in atelierul TOPCAR
19 MAI 2010, 16:09
1,299
0
Porsche Cayenne a intrat in atelierul TOPCAR
De Constantin Mihalachi
0
Cu doar cateva zile in urma, publicam un articol despre viziunea atelierului LUMMA Design asupra noului Porsche Cayenne. Iata ca si rusii de la atelierul de tuning TOPCAR nu raman in urma, si prezinta tocmai trei viziuni asupra noii generatii Cayenne.

Precedentele proiecte TOPCAR ce aveau la baza generatia anterioara Cayenne (Advantage si Vantage GTR), au fost prezentate in cadrul celui mai mare show de automobile tunate ce are loc in orasul Essen, acolo unde au fost inalt aclamate de vizitatori si tunerii din toata lumea. Odata cu aparitia generatiei secunde, compania TOPCAR a inceput sa primeasca multe comenzi de la clienti in vederea elaborarii unui program de tuning. Specialistii TOPCAR au tinut cont de aceste cereri si de curand au prezentat trei viziuni sub numele: Porsche Cayenne Advantage 2, Porsche Cayenne Vantage 2 si Porsche Cayenne Vantage GTR 2.

Porsche Cayenne Advantage 2



La fel ca si precedentul Cayenne Advantage, noul stil adoptat de Advantage 2 are la baza ideea unui tot teren asemanator legendarului Porsche 911. Practic toate elementele caroseriei, exceptie fiind acoperisul si montantii, au fost elaborate din nou. Aici vorbim de bumpere, capota, aripi si chiar de usi, in care au fost incorporate prize de aer imense. Asemanarea cu coupeul vine de la blocurile optice de pe 911, si de la lipsa manerelor de pe usile spate. De stilul agresiv pe care il sugereaza Advantage 2 se vor bucura doar 25 exemplare Porsche Cayenne.

Porsche Cayenne Vantage GTR 2



Ca si Advantage 2, noul Vantage GTR 2 va fi conceput aproape de la inceput pe baza versiunii de serie Cayenne. Spre deosebire de Advantage 2, Vantage GTR 2 va fi dotat cu blocuri optice standart Cayenne, cat si cu o parte frontala noua. La fel ca si Cayenne Advantage 2, Vantage GTR 2 va fi asamblat doar in 25 exemplare.

Porsche Cayenne Vantage 2



Cayenne Vantage 2 se deosebste foarte mult de fratii sai, in primul rand datorita faptului ca acest proiect este compus doar dintr-un pachet aerodinamic format din bumper fata/spate, praguri, insertii evazate pe aripi, si capota. Kitul este montat in schimbul celui standart si nu necesita adaptari speciale. Chiar daca are propriul caracter, Vantage 2 este caracterizat de multa agresivitate asemanatoare celei de pe Vantage GTR 2. Un alt fapt important este ca aceasta varianta nu are o serie limitata de exemplare, ceea ce va bucura detinatorii Porsche Cayenne.

TOPCAR preconizeaza si pachete de performanta pentru noul Cayenne. Astfel, in urma modificarilor la nivelul propulsorului, in dependenta de versiune, noul Cayenne se va putea bucura de o putere cuprinsa intre 550 si 750 CP! Insa mai multe detalii despre pachetele de performanta, TOPCAR a promis sa dezvaluie in scurt timp.

TOPCAR deja a inregistrat cateva comenzi pentru noile pachete de tuning, iar deja versiunile finale vor fi prezentate la sfarsitul lunii August, la Salonul Auto de la Moscova 2010.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!