Prima pagină  »  Ştiri  »  Start de vanzari pentru Toyota Prius in Republica Moldova!
20 MAI 2010, 12:20
2,667
0
Start de vanzari pentru Toyota Prius in Republica Moldova!
De Centrul Toyota Continent Chisinau
0
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
Toyota Prius, primul hibrid de serie din lume, ce demonstreaza un consum mixt de doar 3.9 l/100km, a venit si in Republica Moldova. Centrul Toyota Chisinau Continent, importator oficial Toyota in tara noastra, anunta ca a dat startul vanzarilor pentru a treia generatie Toyota Prius.

Fiind un automobil unic de felul sau, Toyota Prius este unul din cele mai eficiente automobile din lume, cae deja a reusit sa fie comercializat in peste 2.3 mln exemplare. La acest moment, Toyota ocupa 80 % din piata hibridurilor din lume, iar in timp ce concurenta abia elaboreaza tehnologii hibrid, Toyota cu ajutorul lui Prius se afla deja la a treia generatie.

Prius face parte din clasa C de automobile, insa chiar si asa reuseste sa consume doar 3.9 l/100km. Acest fapt se datoreaza sistemului inteligent Hybrid Synergy Drive, cel care ofera posibilitatea automobilului sa ruleze 4 km doar cu ajutorul energiei electrice stocate in baterii cu o viteza maxima de 45 km/h.

Sistemul hibrid conlucreaza extraordinar cu propulsorul VVT-i de 1.8 litri, cel care dispune de 136 CP si o acceleratie de 10.4 secunde pana la 100 km/h, date echivalente cu cele aratate de propulsoarele cu o capacitate de 2.0 litri. La momentul cand se doreste o accelerare mai rapida, in functiune intra propulsorul pe benzina, iar cand se doreste un rulaj cat mai eficient, pe o anumita distanta se include electromotorul care este alimentat cu energia electrica stocata in bateriile Ni-Mh. Astfel, in modul ECO, Prius reuseste sa emita doar 89 g/km CO2, indice la care are un aport mare si coeficientul aerodinamic de doar 0.25.

Noul Toyota Prius poate fi procurat la dealerul oficial Toyota in Republica Moldova la un pret de 22.910 Euro pentru versiunea Sol, sau 27.840 Euro pentru versiunea Premium.

Pentru sistemul hibrid, Toyota ofera o garantie speciala de 5 ani sau 100.000 km!

Mai multe detalii despre Toyota Prius gasiti pe site-ul www.toyota.md.

Dealer Oficial Toyota in Republica Moldova:
Centrul Toyota Chisinau "Continent"
Showroom Toyota: str. Arborilor, 17/1, Chisinau
Telefon: 791-477, 791-466, 791-455
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!