Prima pagină  »  Ştiri  »  A treia generatie Suzuki Swift isi face aparitia
11 IUNIE 2010, 08:09
1,468
0
A treia generatie Suzuki Swift isi face aparitia
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Suzuki a prezentat primele imagini ale noii generatii Swift. Modelul este unul deosebit de important din punct de vedere strategic pentru Suzuki, date fiind cifrele importante de vanzari ale acestuia.

La constructia noii generatii va fi folosit intr-o cantitate mult mai mare otel de inalta rezistenta, fapt care ii va conferi structurii masinii o rigiditate sporita, dar si o greutate totala mai mica. Caroseria a fost gandita sa aduca un plus major de securitate pentru ocupantii automobilului, dar si pentru pietoni, in cazul unui impact.

Suzuki Swift are acum un ampatament mai mare cu 50 mm decat generatia anterioara, in timp ce lungimea totala a masinii a crescut cu 90 mm, masurand in prezent 3760 mm. Si ecartamentul a crescut, iar rotile au devenit mai mari in diametru, cu anvelope cu profil redus, elemente care promit sa-i asigure lui Swift o mult mai buna manevrabilitate in curbe.

Gama de propulsoare incepe cu un motor pe benzina de 1.2 litri, care incorporeaza tehnologia Dual VVT (timpi variabili de deschidere a valvelor de admisie si evacuare), dezvoltand o putere de 94 CP la 6000 rpm si un cuplu de 118 Nm la 4800 rpm - valori mai mari decat ale motorului de 1.3 litri, pe care il inlocuieste de pe generatia anterioara. Consumul noului motor va indica o valoare de 5.0 litri / 100 km, pentru transmisia manuala. Optional, va fi disponibila si o versiune cu transmisie automata.

Pentru amatorii motorizarilor diesel va fi oferit si un propulsor de 1.3 litri, insa acesta va fi disponibil pe unele piete abia din 2011. Consumul acestuia promite sa se cifreze la o valoare de 4.2 litri/100 km, iar emisiile de CO2 – la o valoare de 109 g/km.

Versiunea europena a lui Swift este produsa la uzina Suzuki din Esztergom, Ungaria.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!