Prima pagină  »  Ştiri  »  Automobilele electrice Volvo, gata de prima livrare
14 IUNIE 2010, 11:33
1,311
0
Automobilele electrice Volvo, gata de prima livrare
De Ilie Toma
1
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
Nu este vorba de o livrare catre clienti, totusi, ci de un start al unui parteneriat strategic semnat intre Volvo Cars si compania energetica Goteborg Energi, care prevede si furnizarea in toamna lui acestui an a 10 modele electrice Volvo C30, pentru teste in exploatarea cotidiana reala.

Cele 10 automobile vor fi echipate cu instrumente de masurare, un factor important pentru producatorul suedez in perfectionarea know-how-ului in domeniul propulsiei electrice. Se vor observa particularitatile folosirii acestora in exploatarea reala, modul in care timpii de incarcare si periodicitatea incarcarii influenteaza durata de viata a bateriilor, etc.

Conform aceluiasi parteneriat, Goteborg Energi ar urma sa coopereze cu Volvo Cars in domeniul propulsiilor electrice, dar mai ales in dezvoltarea infrastructurii de alimentare a electromobilelor in Goteborg, orasul de origine a marcii Volvo.

Volvo C30 electric are o autonomie de 150 km pentru o incarcare a bateriilor, o distanta care ar trebui sa fie suficienta majoritatii europenilor pentru o zi de exploatare. Reincarcarea bateriilor este posibila de la prizele casnice obisnuite, acest proces durand aproximativ 8 ore.

Parametrii de performanta ai automobilului electric sunt comparabili cu cele ale unui automobil “normal”, cu motor cu ardere interna. Viteza maxima atinsa de C30 electric se situeaza in jurul a 130 km/h, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h dureaza doar 10.5 secunde.

Reprezentantii celor doua companii se asteapta ca pana in 2020 intre 5 si 10% din automobilele exploatate in Suedia sa fie electrice.
 
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!