Prima pagină  »  Ştiri  »  Fiat Panda Natural Power este cel mai econom automobil din lume,
8 IUNIE 2010, 14:33
1,869
0
Fiat Panda Natural Power este cel mai econom automobil din lume, conform germanilor de la ADAC
De Ilie Toma
0
Renumitul club auto german, ADAC, a efectuat de curand o ampla serie de teste, pentru a identifica cel mai econom automobil. De aceasta data nu a contat direct cantitatea de combustibil consumata la 100 km, ci costurile financiare reale de consum. Astfel, au fost testate 214 automobile, iar castigator urma sa devina automobilul care avea sa parcurga cel mai mare numar de kilometri cu combustibil in valoare de 30 Euro.

Micutul Fiat Panda Natural Power a iesit invingator, parcurgand cea mai mare distanta - 724 kilometri. Panda Natural Power este versiunea alimentata cu gaz natural comprimat a modelului italian, fiind echipata cu un motor de 1.2 litri si 8 valve, care produce 60 CP in regim de rulare pe benzina si 52 CP in regim de rulare pe gaz natural. Panda este echipata cu doua rezervoare de gaz comprimat, cu o capacitate totala de 12 kg, pozitionate sub podeaua portbagajului. Astfel, spatiul destinat interiorului si cel destinat portbagajului au ramas intacte.

Un plus de autonomie este oferit de rezervorul pe benzina, de 30 litri, de care dispune modelul. Viteza maxima atinsa de Fiat Panda Natural Power constituie 140 km/h in regim de rulare pe gaz si 148 km/h in regim de rulare pe benzina. Folosind gazul natural comprimat in calitate de combustibil, Panda reuseste sa obtina emisii de CO2 de doar 113 g/km – o cantitate demna de automobile ecologice consacrate!

Pretul unui kilogram de gaz natural comprimat pe teritoriul Europei se cifreaza in jur de 0.78 Euro. In Moldova, pretul unui metru cub de gaz natural comprimat constituie, in prezent, 6.40 lei, iar corelat in kilograme, pretul unui kilogram este de aproximativ 8.80 lei. Conform preturilor Moldovei, Fiat Panda Natural Power ar putea parcurge cei 724 kilometri cu 317 lei, sau, daca e sa traducem in pret per kilometru – 0.43 lei / km.

Pretul unui Fiat Panda Natural Power in Europa porneste de la 14070 Euro.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!