Prima pagină  »  Ştiri  »  Masina lui James Bond e de vanzare!
4 IUNIE 2010, 10:32
1,491
0
Masina lui James Bond e de vanzare!
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Fanii Agentului 007 au toate motivele sa fie plini de suspans: unul din automobilele lui James Bond din seriile “Goldfinger” (1964) si “Thunderball” (1965) – un Aston Martin DB5, este scos la vanzare prin licitatie pentru prima data in “viata” sa.

La filmariile acestor episoade s-au folosit trei exemplare identice Aston Martin, dintre care au supravietuit doar doua, iar exemplarul cu numarul de inmatriculare FMP 7B va fi expus la vanzare la 27 octombrie 2010 in Londra, de catre renumita casa de licitatii RM Auctions.

Dupa filmarile renumitelor episoade, masina lui James Bond a revenit atunci la fabrica Aston Martin Lagonda, de unde a fost achizitionata, in 1969, de catre americanul Jerry Lee, la un pret de 12 000 dolari. Astazi, Jerry Lee spera sa vanda cel mai renumit automobil din lume la un pret de cel putin 5 milioane dolari! Jerry Lee asigura publicul insa, ca toti banii din vanzarea masinii vor fi livrati in propriul fond de caritate – “The Jerry Lee Foundation”, iar automobilul isi va continua astfel misiunea de salvare a oamenilor.

Sean Connery a fost cel care a condus acest exemplar in rolul lui James Bond. Agentul 007 avea in dotare doua mitraliere retractabile, geamuri si caroserie anti-glont, placute de inmatriculare care puteau fi schimbate prin apasarea unui buton, atuncator de ulei, atuncator de fum, sistem de radio-locare, freze laterale pentru taierea rotilor rivalilor si scaun pentru pasager cu posibilitatea catapultarii. Toate comenzile acestor optiuni legendare sunt situate chiar pe cotiera!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!