Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera mondiala: noul Volkswagen Jetta
15 IUNIE 2010, 23:05
1,306
0
Premiera mondiala: noul Volkswagen Jetta
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
Acum cateva ore, in Times Square din New York, Volkswagen a prezentat noua generatie Jetta. Modelul este un adevarat bestseller in gama producatorului german, cu 9.6 milioane de unitati vandute la activ, cea mai mare parte dintre acestea revenind pietii SUA.

Noua generatie Volkswagen Jetta aduce in pas gigantic in evolutia gamei producatorului german – conceptual, dar si in materie de noi directii de design. Liniile modelului sunt mai dinamice ca niciodata, mai ales ca designeriii s-au inspirat din conceptul minunatului coupe, prezentat la inceputul acestui an la Detroit.

Volkswagen anunta in mod surprinzator ca Jetta nu va mai fi doar o variatie in caroserie sedan a Golf-ului, asa cum s-a intamplat pana in prezent. Jetta nu mai este construita pe platforma lui Golf, ci dispune de un substrat tehnic propriu. Dimensiunile noii generatii au crescut si ele, Jetta masurand acum 4.64 metri lungime (cu 9 cm mai mult), si avand un ampatament de 2.65 m (cu 7 cm mai mare decat predecenta generatie), fapte care vin sa-i confere un spatiu interior mult mai mare, un confort sporit si performante mult mai rafinate.

Totusi, Jetta nu s-a dorit a fi doar spatioasa, ci si bine proportionata, cu linii pronuntate, atletice chiar, care sa-i ofere o eleganta rezistenta la trecerea timpului.

Noua Jetta ne prezinta si un interior redesenat, cu materiale care se declara a fi deasupra oricaror limite imaginabile in clasa compacta-medie. Mai mult ca atat, clientii ce pun accent pe exprimarea propriei individualitati, vor avea acum posibilitatea unor optiuni variate de personalizare a interiorului.

"Ingineria germana" – este o expresie care continua sa atraga atentia multor clienti din SUA, acestia asteptand sa descopere automobile eficiente, inalt tehnologizate, si mai ales de o calitate inalta. Iar Jetta se anunta gata sa impresioneze publicul printr-o gama de propulsoare moderne si eficiente. In primul rand, pentru piata din SUA va fi disponibil turbodiesel-ul de 2.0 litri si 140 CP, care poarta peste ocean si eticheta de "Clean Diesel". Din 2011 va fi disponibil si noul propulsor al grupului Volkswagen – turbodiesel-ul de 1.6 litri si 105 CP.

Gama propulsoarelor pe benzina va fi asigurata de un motor "pur-american", de 2.5 litri si 170 CP, aspirat natural, precum si de un motor turbo de 2.0 litri TSI, care livreaza o putere de 200 CP.

In Europa, noua Jetta vine dotata cu o gama si mai mare de propulsoare, 6 la numar. Patru dintre acestea vor fi pe benzina: 1.2 TSI (105 CP), 1.4 TSI (122 CP), 1.4 TSI (160 CP) si 2.0 TSI (200 CP). Gama diesel-urilor este reprezentanta de propulsoarele de 1.6 TDI (105 CP) si 2.0 TDI (140 CP). Toate motorizarile europene vor fi, deci, turboaspirate. Cu exceptia motorului de 1.2 litri, toate celelalte propulsoare pot fi cuplate la transmisii automate DSG, cu 6 trepte (1.6 TDI, 2.0 TDI, 2.0 TSI) sau 7 trepte (1.4 TSI, in versiune de 122 CP si 160 CP).

Modelul european va satisface normele EU-5, motorizarile de 1.2 litri TSI si 1.6 TDI avand si posibilitatea asocierii emblemei BlueMotion. Astfel, Jetta 1.2 TSI BlueMotion va avea un consum mixt de 5.3 litri/100 km, un indice record pentru un sedan pe benzina, capabil sa accelereze pana la 190 km/h. Jeta 1.6 TDI BlueMotion indica un consum mediu de doar 4.1 litri la 100 km, fapt care transforma noua Jetta 1.6 TDI BlueMotion in cel mai eficient sedan de 4.6 metri lungime din lume!

Pretul noului Jetta pentru piata SUA porneste de la 15 995 dolari. Volkswagen nu a anuntat inca preturile europene pentru noul model.
 
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!