Prima pagină  »  Ştiri  »  Primele poze-spion ale viitorul BMW X3!
10 IUNIE 2010, 21:55
1,389
0
Primele poze-spion ale viitorul BMW X3!
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Este deja un fapt cert ca anul 2010 va aduce cea dea doua generatie a lui BMW X3, debutul oficial al acestuia fiind asteptat in a doua parte a anului. Iata ca de curand au devenit disponibile si primele poze spion ale viitorului X3 si, daca de obicei acestea sunt publicate de cate un paparazzi ce sta de veche pe circuitele de teste, de aceasta data pozele spion sunt publicate... chiar de BMW!

Noua generatie a lui X3 va creste in dimensiuni, si va avea, practic, dimensiunile actualului X5, distantandu-se astfel de fratele mai mic din gama – BMW X1. Lungimea viitorului X3 va atinge 4.65 m, latimea – 1.85, iar inaltimea – 1.68 m. Este asteptat ca si viitoarea generatie a lui X5 sa devina ceva mai mare, astfel incat intre cele trei modele din familia X sa existe distinctii clare intre dimensiuni si segmente in care se incadreaza.

Viitorul X3 se declara pregatit sa-si bata concurentii directi – Audi Q5 si Mercedes-Benz GLK – mai ales prin tehnologiile cu care va fi echipat. X3 va dispune de sistem Night Vision (vizibilitate nocturna), Head-Up Display – proiectie informatii de curs pe parbriz, precum si faruri adaptive (Adaptive Headlights).

Sub capota noului X3 isi vor face loc motoare cu sase cilindri in linie, inclusiv motorul pe benzina de 3.0 litri, precum si versiunea twin-turbo a acestuia, de 306 CP. Pentru cei ce prefera diesel-urile, va fi disponibila si versiunea de top de 3.0 litri xDrive 30d.

Calitate si design

Design-ul actualului X3 este insa unul contradictoriu, facandu-i sa ezite pe multi dintre potentialii sai clienti. Judecand dupa pozele spion, putem spune ca BMW a eliminat toate contradictiile nedorite si va merge pe o linie ceva mai clasica, cu un accent, deja traditional pentru ultimele modele, catre sportivitate.

Generatia actuala a lui BMW X3 este in mod constant recunoscuta a fi printre cele mai fiabile modele din gama BMW. Actualul BMW X3 este construit la uzina Magna-Steyr din Graz, Austria, iar la aceeasi uzina se mai produce si un alt model renumit datorita fiabilitatii sale de exceptie: Mercedes-Benz G-Class, sau Gelandewagen, cum mai este numit. Uzina din Graz poate fi numita o adevarata comoara pentru clientii care-si doresc un automobil fiabilitate de exceptie, printre modelele produse aici numarandu-se si Porsche Boxster, Porsche Cayman, Saab 9-3 Convertible, si pana nu demult, versiunile europene ale lui Jeep Grand Cherokee si Chrysler 300C. Interesant este ca noul MINI Countryman, un alt SUV al grupului BMW, va fi produs de asemenea in Graz, ceea ce ne face sa credem ca si viitorul X3 isi va pastra locatia de asamblare in Austria.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!