Prima pagină  »  Ştiri  »  Succese pentru Audi la Michelin Challenge Bibendum
4 IUNIE 2010, 09:48
1,327
0
Succese pentru Audi la Michelin Challenge Bibendum
De Ilie Toma
1
Incepand cu anul 1998, producatorul francez de anvelope, Michelin, organizeaza anual un eveniment de amploare, menit sa demonstreze evolutiile tehnologice ale automobilelor prietenoase mediului ambiant. Dupa un an de pauza – in 2009 evenimentul fiind amanat din cauza conditiilor economice dificile – Michelin Challenge Bibendum revine si scoate in evidenta modelele cele mai avansate tehnologic.

Editia din acest an a evenimentului, care are loc in Rio de Janeiro, Brazilia, pare sa fie cat se poate de benefica pentru Audi, care reuseste sa obtina doua premii importante. Prima distinctie a fost castigata de Audi A5, in raliului eco din cadrul Michelin Challenge Bibendum, unde A5 a reusit sa obtina victoria in clasamentul general, intr-o competitie in care au participat 80 de automobile. Traseul raliului a masurat o distanta de 350 km. Audi mentioneaza ca performantele lui A5 s-au datorat in mare parte constructiei usoare a modelului, constituita, in principal, din aluminiu. A5 cantareste doar 1310 kg, iar motorul 2.0 TFSI, cu care a fost echipat exemplarul din raliu, a fost adaptat si pentru propulsia pe baza de bio-ethanol, un combustibil foarte popular in America de Sud.

Al doilea premiu pentru Audi este adus de conceptul E-tron, care a reusit sa obtina distinctia pentru design din cadrul evenimentului. Sportcar-ul electric si-a castigat un statut de adevarata vedeta printre participanti, reusind sa se claseze printre lideri si la capitolul emisiilor de CO2.

De asemenea, o evolutie buna in cadrul Michelin Challenge Bibendum a avut-o A3 1.6 TDI, model care s-a clasat printre liderii unor categorii precum emisiile CO2, emisiile totale, zgomot si manevrabilitate.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!