Prima pagină  »  Ştiri  »  Un nou producator, un nou SUV: LUXGEN7 SUV
8 IUNIE 2010, 11:53
1,162
0
Un nou producator, un nou SUV: LUXGEN7 SUV
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Luxgen este cel mai nou nume in industria auto, reprezentand primul producator de automobile din Taiwan. Dupa prezentarea de succes a primului model, LUXGEN7 MPV, la Salonul Auto din Dubai, producatorul tawainez lanseaza acum si primul SUV din gama – LUXGEN7 SUV.

Dimensiunile noului SUV sunt destul de generoase: acesta va masura 4.80 metri lungime, 1.93 m latime si 1.76 m inaltime. Mai impresionante sunt insa tehnologiile cu care este echipat modelul, demonstrand seriozitatea absoluta cu care abordeaza piata proaspatul producator.

LUXGEN7 SUV va dispune de o podea plata in interior, datorita tehnologiei Multi-H, care presupune o constructie cu podea dubla (asemanator cu construtia sandwich a Claselor A si B de la Mercedes-Benz). Modelul va avea incorporata in constructie si o structura de inalta rezistenta, numita HRSS (High Rigidity Safety Structure), menita sa asigure o siguranta de exceptie pasagerilor sai.

Datele tehnice vizavi de propulsor nu sunt anuntate deocamdata, insa transmisia este una extrem de interesanta – una automata, cu 5 rapoarte, si 10 regimuri de functionare! Tractiunea integrala va avea de asemenea un selector de trei regimuri, inclusiv unul care va permite distribuirea activa a cuplului catre rotile care au cea mai mare nevoie de acesta.

Tehnologiile noului model tawainez nu se opresc aici, unele din ele fiind chiar ciudate. Dintre acestea putem enumera sistemul de deschidere “partiale” a usii a portbagajului, prevazut pentru locurile mai putin inalte, in care deschiderea completa a acesteia ar fi imposibila.

Urmatorea optiune pare insa extrasa din filmele cu James Bond: LUXGEN7 SUV dispune de un sistem-antifurt, care poate actiona scaunul soferului astfel incat acesta sa impinga speteaza cu forta spre volan si sa ramana blocat in aceasta pozitie, atunci cand sesizeaza o tentativa de furt. Se urmareste probabil, fie blocarea accesului hotilor la volan, fie blocarea hotului intre scaun si volan in asteparea politiei...

Pe langa ciudatenii, LUXGEN7 vine si cu un set cat se poate de uzual de sisteme de siguranta – de la ABS, BAS, EBD si doua airbag-uri frontale, disponibile in dotare de baza, pana la airbag-uri de tip cortina, ESP, TCS si multe altele.

Atmosfera de confort interior este asigurata de o tapiterie cu piele de inalta calitate, scaune cu tetiere in stilul celor de la clasa I in avioane, precum si sisteme de masaj si ventilare a scaunelor. Sistemul audio este si el unul excelent – un Clarion, cu sonorizare JBL. Sistemul media cuprinde functiile unui sistem audio, a unui sistem video, si a sistemului de navigare GPS. Mai mult ca atat, LUXGEN7 ofera si tehnologiile Eagle View (vizibilitate la 360 grade cu ajutorul camerelor de luat vederi), Side View (monitorizarea zonelor oarbe), LDWS (avertizare a schimbarii traiectoriei), precum si Night Vision (sistem de vizibilitate nocturna).

Si acum, partea cea mai picanta! Toate aceste tehnologii vin la un pret al modelului cuprins intre 21410 Euro si 29340 Euro!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!