Prima pagină  »  Ştiri  »  Rockton – un Volkswagen Transporter pentru offroad!
7 DECEMBRIE 2010, 17:10
1,625
0
Rockton – un Volkswagen Transporter pentru offroad!
De Ilie Toma
2
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Volkswagen anunta dezvoltarea unei versiuni deosebite a lui Transporter, orientata sa-i ajute pe cei care isi doresc sa ajunga in medii dificile, unde conditiile de teren si clima sunt extrem de solicitante.

Noua versiune poarta numele de Transporter Rockton si a fost dezvoltata pe baza lui Transporter Combi, insa modificarile suferite sunt esentiale pentru a-i asigura capacitatile in offroad. In primul rand, Rockton a fost “inaltat”, garda la sol a acestuia sporind cu 300 mm, si a fost echipat cu sistem de tractiune integrala permanenta 4MOTION. Diferentialul dintre axe este unul de tip Haldex, de generatia a 4-a.

Si suspensia a fost intarita esential, aici facandu-si loc un set de arcuri si armotizoare, prevazute pentru conditii extrem de solicitante.

Modificarile s-au rasfans si asupra interiorului: aici se va regasi un sistem de incalzire suplimentar celui de baza, orientat pentru mentinerea temperaturii in compartimentul dedicat pasagerilor. De asemenea, optional se poate bifa si un material textil mult mai rezistent pentru tapiteria scaunelor.

Transporter Rockton va fi propulsat de motorul 2.0 TDI, cu versiuni de putere de 140 CP si 180 CP. Motorul poate fi echipat optional cu filtru de aer modificat, prevazut pentru exploatare in conditii cu mult praf sau nisip. Cutia de viteze cu care va fi echipat propulsorul este una manuala in 6 trepte, insa aceasta a fost modificata pentru a oferi spori cuplul in treptele inferioare, ajutand astfel vehicului sa se deplaseze cu mai multa forta pe teren accidentat.

Pentru contactul cu terenul accidentat, s-a renuntat la estetic si s-a optat pentru rezistenta. Astfel, noul Rockton este echipat cu jante din otel ranforsat, de 16 toli, incaltate la randul lor in anvelope offroad, dar care sunt prevazute si pentru sarcini sporite de transport.

Volkswagen anunta ca noul Rockton poate beneficia de orice pachet de dotari disponibil in mod normal pentru un Transporter, fapt care il face atractiv si utilizabil pentru un diapazon larg de potentiali clienti.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!