Prima pagină  »  Ştiri  »  Jaguar dezvoltă cel mai eficient motor din istoria sa
5 APRILIE 2011, 11:12
1,498
0
Jaguar dezvoltă cel mai eficient motor din istoria sa
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Jaguar a facut publice datele despre noul propulsor diesel, asupra caruia lucreaza, si care se doreste a fi cel mai eficient produs vreodata de Jaguar. Noul propulsor are o cilindree de 2179 cm cubi si o configuratie de 4 cilindri in linie, cu 4 supape pe cilindru, iar puterea pe care o livreaza se situeaza la valoarea de 190 CP. Motorul va fi amplasat longitudinal sub capota, fapt care ii permite sa fie compatibil cu tractiunea pe spate.

Noul motor va indica un consum impresionant: de doar 5.4 litri la 100 km, pe Jaguar XF. Totusi, propulsorul a trecut o serie de teste pe un prototip al lui XF, care se va transforma, cel mai probabil, in viitoarea generatie a modelului. De asemenea, si emisiile CO2 vor fi pe placul ecologistilor: 149 g/km.

O astfel de eficienta se datoreaza unei constructii inteligente: pistoane cu frictiune redusa, turbina racita cu apa si injectoare noi. De asemenea, nu s-a putut omite nici instalarea unui sistem start-stop avansat. Se stie ca motoarele diesel au nevoie de cateva secunde pentru a presuriza corect combustibilul pana la momentul de start, iar un sistem start-stop pentru un astfel de propulsor trebuie sa tina cont si de acest aspect. In cazul noului propulsor Jaguar, sistemul de injectie mentine presiunea combustibilului, atat timp cat motorul este oprit automat la semafoare, astfel incat la repornire startul motorului dureaza mult mai putin.

Noul propulsor va fi cuplat cu o noua transmisie automata in 8 rapoarte, de provenienta ZF. Sub capota lui XF, motorul va putea accelera masina de la 0 la 100 km/h in aproximativ 8.5 secunde, pana la o viteza de 225 km/h.

Noul propulsor isi va face debutul pe noul Jaguar XF la Salonul Auto de la New York, la 20 aprilie.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!