Prima pagină  »  Ştiri  »  Aston Martin şi Zagato îşi reunesc forţele
16 MAI 2011, 09:42
2,637
1
Aston Martin şi Zagato îşi reunesc forţele
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
Aston Martin şi casa de design Zagato îşi reunesc forţele pentru un proiect cu totul special, în cinstea aniversării a 50 de ani de la crearea legendarului DB4GT Zagato. Relansarea parteneriatului a fost ţinută în secret, iar prima creaţie rezultată din colaborarea celor două mari nume ale industriei auto va fi prezentată la 21 mai, cadrul concursului de eleganţă Villa D’Este. Spre sfârşitul lunii, noua lansare îşi va face debutul şi pe Nurburgring.

Pe parcursul istoriei, colaborările dintre Aston şi Zagato au însemnat întotdeauna automobile deosebite şi dorite. Cei de la Aston Martin vor fi nevoiţi să lanseze un succesor pentru modelele DB9 şi DBS în scurt timp, iar noua creaţie, prezentată la Villa D’Este peste doar câteva zile va prefaţa, cel mai probabil, acest succesor. Aston Martin confirmă că îşi doreşte să testeze reacţia publicului la 21 mai, pentru ca în 2012 să aducă un model de producţie bazat pe noua creaţie.

Prima colaborare a celor de la Aston Martin şi Zagato a avut loc în 1961, atunci când producătorul britanic îşi dorea o versiune mai uşoară şi mai performantă a deja fascinantului DB4GT. Atunci s-a produs prima apropiere de Zagato – o companiei recunoscută la acea vreme pentru astfel de proiecte. Directorul administrativ Elio Zagato şi directorul tehnic Gianni Zagato, împrepună cu o echipă talentată, au creat schiţele de design ale lui DB4GT Zagato în doar o săptămână.

În 1960, DB4GT Zagato fusese expus la Salonul Auto de la Londra, şi lista de comenzi fusese deschisă, pentru ca în 1961 să înceapă producţia propriu-zisă a modelului. Doar 19 exemplare au fost construite, şi toate au supravieţuit până astăzi, aflându-se în garajele celor mai renumiţi colecţionari de maşini.

La 25 de ani după prima colaborare, Zagato şi Aston Martin şi-au unit din nou forţele pentru a crea, în 1986, ediţia limitată V8 Vantage Zagato, iar mai târziu V8 Zagato Volante. Cele două ediţii au fost dezvoltate pe baza modelului V8 Vantage, devenit renumit la acea vreme ca cel mai rapid model Aston şi una din cele mai rapide maşini produse vreodată. Modelul putea atinge 100 km/h în 4.8 secunde, iar viteza maximă urca până la 300 km/h.

O colaborare mai recentă a celor două companii a avut loc în 2002, odată cu conceperea şi lansarea în producţie a modelului DB7 Zagato. Doar 99 de exemplare au fost vândute, iar cel de-al 100-lea exemplar produs, care a fost şi ultimul, a fost păstrat de Aston Martin pentru arhiva proprie.

Prin urmare, reluarea colaborării între cele două nume grele în lumea auto, în anul 2011, nu poate naşte decât noi bijuterii...
COMENTARII (1)
Mihail
Chişinău
la 16 Mai 2011 - 20:16
asa masini nus pentru mine! da daca vine vorba de adminrat frumusetea unui supercar nu dau pe nimic un LAMBO ,Masserati,ferrari!
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!