Prima pagină  »  Ştiri  »  Care sunt cele mai valoase brand-uri? Toyota îşi recâştigă titlul de
12 MAI 2011, 10:08
11,860
8
Care sunt cele mai valoase brand-uri? Toyota îşi recâştigă titlul de cel mai valoros brand auto!
De Ilie Toma
0
Toyota revine în forţă, recâştigându-şi titlul de cel mai valoros brand auto, după ce anul trecut cedase această poziţiei mărcii germane BMW. Astfel, în topul anual al valorificării brandurilor BrandZ Top 100, marca Toyota a fost evaluată la o valoare de 24.2 miliarde de dolari americani.

Agenţia Millwardbrown, iniţiatoarea şi organizatoarea acestui clasament, efectuează însă o analiză globală, iar în Top 100 cele mai valoroase mărci se găsesc cele mai diverse categorii ale acestora. Astfel, prima poziţie este ocupată de Apple, valoarea căruia a crescut cu 84% în ultimul an şi constituie, în prezent, peste 153 miliarde de dolari. Apple l-a detronat astfel pe ocupantul tradiţional al primei poziţii – Google, valoara căruia este estimată la 111.5 miliarde de dolari.

În clasamentul general, Toyota ocupă poziţia 27, iar revenirea în forţă a mărcii japoneze ca cel mai valoros brand auto, este pusă pe seama gestionării corecte a crizei de imagine, cauzate de recall-urile masive de acum un an. BMW, care deţinea acum un an poziţia de cel mai valoroasă marcă de maşini, trece pe locul 2, cu o valoare estimată la 22.4 miliarde dolari. În clasamentul general, marca bavareză ocupă poziţia 30.

Următoarea marcă de automobile o găsim abia pe poziţia 50 a topului, şi este vorba de Mercedes-Benz, care îşi asigură astfel şi poziţia numărul 3 în categoria auto. Atât BMW, cât şi Mercedes-Benz, şi-au sporit valoarea în ultimul an – cu 3% în cazul BMW-ului şi cu 12% în cel al Mercedes-Benz, care a fost estimat, în acest an, la 15.3 miliarde dolari.

Pe poziţia 56 în clasamentul general se află Honda, cu o valoare de 14.18 miliarde, îar pe 66 se clasează Porsche, cu o valoare de 12.4 miliarde. În mod uimitor, Nissan, valoarea căruia a crescut în ultimul an cu 17%, se regăseşte pe poziţia 88, fiind şi cea din urmă marcă auto care a fost inclusă în top 100. Creşterea spectaculoasă a mărcii japoneze este atribuită lansării lui Leaf şi imaginii deosebit de bune pe care şi-a câştigat-o.



COMENTARII (8)
Amator
Chişinău
la 12 Mai 2011 - 11:57
Mercedes poate nu este cea mai valoroasa comnanie auto dar precis ca e pe primul loc din toate marcile.
3
1
Victor
Chişinău
la 12 Mai 2011 - 15:02
A fost odata, ALLON, a fost odata Mercedes primul din toate marcile...
1
1
Mihail
Chişinău
la 12 Mai 2011 - 15:34
da timpurile is timpuri! da toyota de citiva ani la rind e top 1! e cel mai mare constructor auto din lume e si normal sa fie si cel mai valoros! da vadca americoshii majoritatea brandurilor in top! chiar din prima cu top 10! da apple nis nu vorbim asa mare crestere....
sarmanii chitaeni isi farima capurile pentru americani inloc sa pue umar la economia chinei da sei sai fasi! aestea is americanii cumpara tot! care cu forta care nu... chiar si de la noi fura oamenii destepti! cite campanii sint care string moldovenii destepti si ii duc la ei sa munceasca! asta e democratie? de ce nui lasa sa munceasca pentru tara lor.. de ce? pentru ca in america nu mai gasesti UNU capabil de ceva noua! iar america fara progress in tehnolgie ramine in urma!
norok de statu chinez care le baga carte la ai sai ! pacat ca nui poate opri in fata americanilor!
0
0
Igor
Chişinău
la 12 Mai 2011 - 16:58
ma miram eu sa nu sara cu comentarii "aparatorii" masinilor germane...
1
3
dima
Chişinău
la 12 Mai 2011 - 21:32
bmw the best!
3
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 13 Mai 2011 - 11:52
Volkswagen, al doilea mare producator de masini din lume, vrea sa isi mareasca vanzarile grupului cu 60% pana in 2018, pentru a detrona Toyota si a deveni cel mai mare constructor de automobile de pe glob, potrivit Automotive News.
1
0
Mihail
Chişinău
la 13 Mai 2011 - 15:19
VB_1One hahha! da tu stii eu cite vreu? eu de ex pina in toamna asta vrau sal intrec pe bil gates! sa cumpar microsftu google,youtube si hibumau chinejilor! apple si mercedesu!

fiecare vrea multe da nu o spus nimi ca asa si va fi! tu crezi ca toyota sta cu miinile in sin?
toyota timp de 5 ani sia TRIPLAT valoarea! asca ca daca continua in 2018 va fi mai mare ca apple! da VW ...
sia si a si chiar nu ma intereseaza da da sa nu spunem si vor papugaii!
0
0
Costeşti
Paris, Franţa
la 14 Mai 2011 - 16:00
bravo....cum marcile nemtesti si toyota sunt cele mai preferate de mine si de multi care pricep si inteleg ce inseamna un automobil....s-o tina tot asa....sa nu uit de Apple....Brav_vo!!!
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!