Prima pagină  »  Ştiri  »  Ediţii de adio Mercedes-Benz G-Class: BA3 Final Edition şi Edition Select
5 MAI 2011, 07:50
1,899
0
Ediţii de adio Mercedes-Benz G-Class: BA3 Final Edition şi Edition Select
De Ilie Toma
1
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
Mercedes-Benz anunţă lansarea a două ediţii speciale pentru modelul său nemuritor – G-Class. BA3 Final Edition (a nu se confunda cu “VAZ Final Edition”) are la bază versiunea cu 3 uşi a lui G-Class, în timp ce Edition Select este dezvoltată pe baza celei cu 5 uşi.

BA3 Final Edition sugerează însă exact ceea ce pare: că versiunea cu 3 uşi a lui G-Class se apropie de sfârşitul carierei sale de peste 30 de ani. Ediţia specială va veni cu o serie întreagă de detalii de caroserie, executate din oţel inoxidabil, precum şi jante din aliaj uşor de 18 inch, preluate de la divizia AMG. BA3 Final Edition este disponibilă în două motorizări: G 350 BlueTEC – cu un propulsor diesel cu şase cilindri sub capotă, care dezvoltă 211 CP şi 540 Nm – şi G 500 – cu renumitul motor V8 de 5.5 litri sub capotă, care dezvoltă 388 CP şi 530 Nm.

Ambele ediţii speciale sunt echipate cu aceeaşi transmisie şi aceleaşi sisteme de siguranţă. Puterea motoarelor va fi transmisă printr-o cutie de viteze automată în 7 rapoarte (7G-TRONIC), iar tracţiunea integrală este echipată cu sistemele 4ETS, ESP şi toate 3 diferenţiale blocabile mecanic la 100%, prin apăsarea butoanelor destinate fiecărui din ele.

Interiorul lui G-Class BA3 Final Edition este tapiţat cu piele neagră, iar scaunele dispun de ventilare, fapt care asigură un confort sporit în călătorii lungi, chiar şi în zilele toride. Eleganţa interiorului este completată de inserţiile de lemn natural de nuc. De acelaşi material nobil se bucură şi volanul şi schimbătorul de viteze.

Cea de-a doua ediţie specială – Edition Select – are o filosofie ceva mai diferită, decât ne-au obişnuit până acum astfel de versiuni. G-Class Edition Select vine cu culori în două tonuri a caroseriei: pentru culoarea de bază de va putea opta între alb, argintiu, roşu sau negru, în timp ce barele de protecţie, pragurile laterale şi oglinzile retrovizoare sunt vopsite doar în negru metalizat. O altă distincţie a acestei ediţii este dată de capacul roţii de rezervă, care are montat pe el emblema tridimensională Mercedes-Benz, într-o nuanţă specială de argintiu.

Nu vor rămâne neobservate nici jantele din aliaj uşor de culoare negru mat, de 18 inch. Pentru un sunet distinct, sistemul de evacuare montat pe Edition Select provine de la AMG.

Şi în interiorul lui G-Class Edition Select continuă ideea asortării a două tonuri de culori, dar pentru cei care îşi vor dori o singură culoare, va exista şi această opţiune. Pe langă mulţimea de elemente exclusive, prezente în interior, se face remarcat sistemul audio Harmann Kardon Logic 7®, care asigură o experienţă irepetabilă a sunetului, datorită amplificatorului de sunet de 10 canale, reprodus de 12 difuzoare, şi a unei puteri totale de 450 W.

Versiunile G 350 şi G 500 a ediţiei BA3 Final Edition vor costa în Germania 90,511 Euro şi 100,685 Euro respectiv, în timp ce Edition Select vine cu un suprapreţ de 6,735 Euro faţă de oricare din versiunile lui G-Class, aleasă de client drept “bază”.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!