Prima pagină  »  Ştiri  »  New York-ul va avea doar taxiuri produse de Nissan
6 MAI 2011, 08:08
1,669
0
New York-ul va avea doar taxiuri produse de Nissan
De Ilie Toma
1
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
Era Fordurilor Crown Victoria pare să se apropie de sfârşit în New York, oraş recunoscut pentru taxiurile sale specifice. Comisia de Taxiuri şi Limuzine din New York – agenţia guvernamentală care licenţiază companiile de taxe şi autorizează modelele de maşini admise în această funcţie – a luat o decizie istorică: Nissan a fost selectat drept furnizor exclusiv al taxiurilor din New York, iar primele livrări vor lua startul la sfârşitul anului 2013.

Comisia newyorkeză şi-a făcut publice în repetate rânduri intenţiile sale de a se asigura că în New York vor opera cât mai multe taxiuri cu propulsie conştientă faţă de mediu. În prezent, în New York operează peste 13,000 de taxiuri, iar printre modelele admise se numără Chevrolet Malibu Hybrid, Ford Escape Hybrid, Mercury Mariner Hybrid, Lexus RX400h, Toyota Prius, Toyota Camry Hybrid, Volkswagen Jetta Diesel, Nissan Altima Hybrid, etc. Cel mai recognibil model de taxi în New York, este, însă, fără îndoială, Ford Crown Victoria Stretch.

Se pare, însă, că americanii vor trebui să ducă dorul sedanurilor Ford, pentru că unicul model de taxi permis din 2013 va fi Nissan NV200. Modelul este deja unul aflat în producţie şi comercializat pe unele pieţe de către cei de la Nissan, însă japonezii vor trebui să adapteze vehiculul pentru a face faţă tuturor cerinţelor de confort şi utilitate impuse de operatorii de taxi din New York. În fiecare zi, operatorii de taxi din acest oraş american transportă peste 600,000 de pasageri.

Viitorul Nissan NV200 taxi va fi asamblat la uzina Nissan din Cuernavaca, Mexic, şi va avea sub capotă un propulsor de 2.0 litri, în patru cilindri, orientat pentru minimizarea consumului şi a emisiilor de CO2. Modelul va dispune de un habitaclu spaţios pentru patru pasageri şi bagajul lor. Claxonul acestuia va produce un sunet mult mai silenţios, însă va fi însoţit şi de un semnal luminos, fapt care va contribui o reducere a poluării sonore în oraş.

Uşile laterale vor fi glisante, pentru un acces facilitat al pasagerilor în interior, iar plafonul va fi unul transparent, dar întunecat, permiţând pasagerilor să admire priveliştea oraşului. Pentru pasagerii din spate vor exista comenzi suplimentare ale sistemului de climatizare, iar acesta va fi dotat cu un filtru special pentru a îmbunătăţi calitatea aerului în habitaclu. Şi, deoarece suntem într-o eră a tehnicii, taxiurile de la Nissan vor oferi pasagerilor din spate prize de 12 V şi două porturi USB.

Nissan a câştigat contractul de exclusivitate pentru furnizarea taxiurilor în New York pe o perioadă de 10 ani. În fiecare an, cele peste 13,000 taxiuri din metropola americană parcurg un număr cumulativ de peste 500 milioane de kilometri, sau peste 60,000 km pentru fiecare maşină.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!