Prima pagină  »  Ştiri  »  Toyota face dezvăluiri cu privire la modelul FT-86: acesta va avea
3 MAI 2011, 08:23
1,953
0
Toyota face dezvăluiri cu privire la modelul FT-86: acesta va avea un motor boxer Subaru
De Ilie Toma
0
Cu puţin timp până la startul Salonului Auto de la Geneva, Toyota a confirmat producţia unui viitor model sport, bazat pe seria de concepte FT-86. Iată că acum japonezii vin cu noi dezvăluiri picante: se pare că acesta va avea sub capotă un motor aspirat natural, de 2.0 litri, dezvoltat împreună cu cei de la Subaru.

Astfel, motorul va avea o configuraţie orizontal-opoziţională în patru cilindri, bucurându-se şi de tehnologia D-4S (injecţie directă combinată cu injecţie port) a celor de la Toyota. În rezultat, noul propulsor va fi capabil să livreze un nivel sporit al puterii şi cuplului, fără a sacrifica eficienţa.

Propulsorul va putea fi cuplat fie la o transmisie manuală, fie la una automată – ambele în şase trepte. Transmisia manuală va oferi posibilitatea unei manevrări sportive, prin schimburi rapide de trepte şi o cursă scurtă a manivelei, în timp ce cutia de viteză automată va oferi şi opţiunea schimbării manuale a treptelor cu ajutorul padelelor de lângă volan.

Cel mai important, însă, e faptul că noul model va veni cu tracţiune pe spate, fapt care îl va ajuta extrem de mult să devină un admirat al pasionaţilor de maşini sport. Distribuirea cuplului între roţile punţii spate se va efectua printr-un diferenţial cu alunecare limitată – un alt element menit să-i asigure un comportament sportiv excelent.

Noua Toyota FT-86 este dezvoltată pe baza unei platforme noi, dezvoltată de inginerii Toyota şi cei de la Subaru. Modelul are o misiune extrem de importantă: să readucă pasiunea pentru condus în gama Toyota. Cu dimensiuni compacte, un centru de greutate coborât, dar şi o construcţie din materiale uşoare, se pare că FT-86 va avea toate ingredientele necesare succesului.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!