Prima pagină  »  Ştiri  »  Kia va produce un sedan cu tracţiune spate
14 FEBRUARIE 2012, 09:30
1,951
6
Kia va produce un sedan cu tracţiune spate
De Valeriu Bahnaru
3
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Coreenii au dezvăluit primele schiţe a unui viitor sedan, care ar urma să devină nava amiral a gamei Kia. Acesta poartă denumirea de cod KH, iar în versiunea sa de serie ar putea să primească, pe diferite pieţe, numele de K9 sau Opirus. Partea picantă e dată de designul îndrăzneţ al noului model, dar şi de declaraţiile coreenilor precum că acesta va avea tracţiune pe puntea spate.

Nu doar designului viitorului sedan se arată a fi îndrăzneţ, ci şi ambiţiile celor de la Kia, care declară că vor să provoace la concurenţă modele consacrate din segmentul premium, precum Audi A8, BMW Seria 7 sau Mercedes-Benz S-Class. Totuşi, designul lui Kia KH pare să adie a spirit Maserati şi forme BMW. Proporţiile sunt păstrate în manieră clasică, lungimea generoasă şi capotă lungă dând tonul, dar elemente precum conturul cromat al geamurilor sau micile incizii de pe aripi amintesc de stilul lui Maserati Quattroporte. Partea frontală însă, aduce blocuri optice cu o formă apropiată de cele ale lui BMW Seria 5 GT, în timp ce blocurile optice din spate adie a Seria 7. Grila masivă a radiatorului pare să fie o simbioză între cea a BMW-ului şi a lui Maserati.

Datorită amalgamului dintre stilul italian şi pedantismul german, noul sedan Kia s-a învrednicit deja de porecla „Maserati-ului coreen”. Totuşi, reprezentanţii Kia par să fie mai încrezuţi ca niciodată de succesul viitorului lor model, declarând că aspiră la poziţia de lider în segment.
COMENTARII (6)
kamy
Chişinău
la 14 Februarie 2012 - 10:12
Prea multe elemente luate de la BMW. Totusi era mai bine sa faca ceva a lor, ceva aparte, Insa asa seria 7 sau acest K9 e tot aceiasi. (Stiu ei cei bun;)
0
0
dima
Chişinău
la 14 Februarie 2012 - 14:09
de acord, trebuie sa faca ceva a lor si nu sa copie pe ceilalti, prin asta dau dovada de impotenta stilistica, nu mas mira daca si agregatele vor fi inspirate de vro alta marca!
0
0
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 14 Februarie 2012 - 14:29
sa vedem ce le reuseste...au mai incercat si alti producatori sa intre in segmentul dat, fara succes pina acum.
0
0
Mihail
Chişinău
la 14 Februarie 2012 - 19:28
mda ii un segment foarte profidabil ... iar raii batrini tin cu dintii de el ..... oricum vom vedea se va reusi sa faca micul koreea :) ...

intradevar designul/platforma aduce a BMW ...da cine nu lar vrea chiar asa cum e daca ar avea un pret in jumate ca a unui bmw?....

miemi place.... mai ales cu calitatea kia din ultimul timp ...doar pretu va decite viitorul ...
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 14 Februarie 2012 - 20:23
Sincer mi-as lua viitoarea KIA:
1. Pret mai ieftin pentru clasa PREMIUM;
2. Seamana mult ku 7-Serries si voi "uita" ka e coreeana.
Cu toate ca putin au exagerat cu furatul de la bavarezi...
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 15 Februarie 2012 - 20:25
Am vast ca si viitorul Cee'd a furat farurile lui BMW 5-SERRIES E60. Chiar nu inteleg ce le-a trecut coreenilor prin minte de krisesc elementele bavarezilor...???
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!