Parisul vrea să interzică maşinile vechi
14 Noiembrie 2012, 11:38
Primarul Parisului, Bertrand Delanoe, a înaintat o iniţiativă legislativă consiliului municipal din capitala franceză, care prevede interzicerea circulaţiei tuturor automobilelor mai vechi de 17 ani în perimetrul cuprins de şoseaua de centură A86 din jurul Parisului. Autobuzele, camioanele şi autoturismele, cu vârste 18 şi mai mulţi ani, nu vor mai avea voie să circule, în cazul în care această iniţiativă legislativă va fi adoptată de consilierii parizieni.

Motivul oficial al acestei iniţiative este unul ecologic, primarul declarând că îşi doreşte să reducă emisiile, iar maşinile interzise ar fi cele mai poluante şi mai zgomotoase. Totuşi, iniţiativa sa mai prevede şi o interdicţie similară pentru motociclete şi scutere, care nu vor mai avea voie să circule după o vârstă mai mare de 9 ani, iar în acest caz pretextul ecologic pare mult mai fragil.

Totuşi, nouă ne miroase mai mult a tentativă disperată de a impulsiona vânzările producătorilor francezi de automobile, care se confruntă în
prezent cu dificultăţi financiare colosale şi scăderi drastice în vânzări. PSA Peugeot-Citroen a anunţat deja închiderea în timpul apropiat a uzinei din Aulnay, din apropierea Parisului, iar pauzele de producţie au devenit tot mai frecvente la majoritatea uzinelor
franceze. Adversarii primarului Delanoe spun că iniţiativa sa este şi neechitabilă din punct de vedere social, interzicând oamenilor care nu îşi permit schimbarea vehicului pe unul mai nou să circule în Paris.
PiataAuto.mdIlie Toma
3
1,968
COMENTARII (1)
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 15 Noiembrie 2012 - 05:11
Sa isi cumpere Logan :)

Totusi masinile de epoca asa cum e acel Citroen 2CV, nu ar trebui atinse.
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!