Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Audi A3 e-tron, modelul care consumă 1.5 litri/100 km!

21 Februarie 2013 - 15:13
Ilie Toma
Audi A3 e-tron, modelul care consumă 1.5 litri/100 km!
Tehnologia propulsiei electrice e-tron a evoluat formidabil în familia Audi, de la un prim supercar conceptual la cele mai mici hatchback-uri urbane, care nu au ezitat să ofere adăpost şi comonentelor hibride sub acelaşi nume. La Salonul Auto de la

Geneva Audi va aduce un nou exemplar e-tron: A3 e-tron.

Vorbim despre un model cu tehnologie deja pregătită pentru producţia de serie. De fapt, A3 e-tron este un model de serie, doar că startul producţiei în masă a unui astfel de model nu a fost deocamdată aprobat definitiv.

Noua creaţie germană vine cu un sistem de propulsie plug-in hibrid, care combină un motor pe benzintă 1.4 TFSI, de 150 CP, cu un electromotor de 102 CP, integrat în transmisia automată S-tronic, în locul tradiţionalului convertor de cuplu. Indiferent de regimul de rulare, puterea este transferată exclusiv roţilor faţă.

Cele două motoare se completează unul pe celălalt în forţa furnizată, ponderea lor variind în funcţie de turaţii şi intensitatea acceleraţiilor. Totuşi, A3 e-tron poate rula exclusiv cu ajutorul motorului pe benzină, sau exclusiv cu ajutorul propulsiei electrice, sau, mai frecvent, în regim combinat. Chiar şi în regim pur electric, cei 102 CP sunt suficienţi pentru a asigura parametri dinamici captivanţi, viteza maximă în regim electric fiind limitată electronic la 130 km/h. Cu ajutorul energiei din baterii, noul Audi A3 e-tron poate rula în mod pur electric pe o distanţă de până la 50 km. Cu primii 50 km parcurşi electric şi următorii în regim hibrid combinat, noul Audi A3 indică un consum mixt impresionant, de doar 1.5 litri/100 km!

Iar cifrele impresionante de consum nu anulează capacităţile dinamice ale maşinii. În cazul în care se vor dori acceleraţii intense, maşina poate prima sută în doar 7.6 secunde, atingând un maxim de 222 km/h. Şi deoarece germanii nu au avizat deocamdată producţia lui Audi A3 e-tron, nu există încă nici o estimare oficială a eventualului preţ pentru acest model.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (13 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter