Competiţie pură în offroad: Land Rover Defender va avea propria cursă de raliu
4 Noiembrie 2013, 12:38
Cupele în care concurează maşinile de o singură marcă sau chiar un singur model nu sunt o raritate în lumea auto. E suficient să amintim aici de competiţii similare Renault sau Porsche, dar Land Rover nu s-a prea numărat în acest club până acum.
Începând cu anul 2014 Land Rover şi cu cei de la Bowler Motorsport vor organiza împreună un raliu dedicat exclusiv lui Land Rover Defender. Raliul va avea lor în Marea Britanie şi va număra 7 etape, iar modelul
participant va fi unul singur, numit Defender Challenge. Acesta va fi bazat pe o versiune de serie a lui Land Rover Defender 90 Hard Top (ampatament scurt), dotat cu motorul diesel de 2.2 litri, puterea căruia va fi adusă la 170 CP, iar cuplul – la 450 Nm de către cei de la Bowler Motorsport. Motorul va fi cuplat la o transmisie manuală standard cu 6 trepte. În habitaclu va fi o montată o cuşcă de protecţie şi un sistem de stingere a incendiilor. De asemenea, bolizii participanţi în raliu vor avea dreptul să poarte doar un singur model aprobat de anvelope.
Având atât de puţine modificări faţă de un vehicul standard, modelele de competiţie vor rămâne legale pentru drumurile publice şi vor putea ajunge la evenimente pe propriile roţi.
Organizatorii declară că şi-au dorit să menţină pregătirea maşinilor de cursă la un nivel accesibil, astfel încât în raliu să se poată înscri atât profesionişti, care şi-ar dori să se antreneze pentru raliuri mai dificile, precum Dakar, cât şi începători, chiar şi-ar dori să acumuleze experienţă.
PiataAuto.mdIlie Toma
1
2,366
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (1)
jaguar
Chişinău
la 4 Noiembrie 2013 - 14:37
Buna masina
0
2
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!