Un nou sport, rallycross, urcă la scară globală, iar Peugeot îşi anunţă hotărârea de a domina podiumurile!
6 Februarie 2014, 11:13
Rallycross e un sport relativ nou, care nu a avut parte de campionale mondiale oficiale până acum. Combinând suprafeţele rugoase de raliu cu circuite în zone deschise, mai vizibile decât în cazul traseelor dificile şi de multe ori împădurite din WRC, rallycross beneficiază în 2014 de primul său an de recunoaştere globală, odată cu organizarea primei ediţii a unui Campionat Mondial de Rallycross de către FIA.

Intriga nu s-a lăsat aşteptată. Mai multe echipe şi-au anunţat cu entuziasm participarea, însă anunţul celor de la Peugeot e, deocamdată, cel mai îndrăzneţ şi promiţător. În ultimii ani Peugeot a participat cu succes în competiţii precum Dakar, Pikes Peak, Le Mans sau Indianapolis, iar acum îşi va face apariţia şi în campionatul mondial de rallycross.
Însă cei de la Peugeot vor avea alături şi un aliat cu renume – una din cele mai experimentate companii în cursele rallycross de până acum, Hansen Motorsport, condusă de Kenneth Hansen, un om cu experienţă de pilotaj şi management în motorsport. Peugeot şi Hansen Motorsport vor evolua în cadrul unei singure echipe la rallycross, numită Peugeot-Hansen.

Astfel, Peugeot îşi va putea valorifica
experienţa sa multianuală în
campionate locale de
rallycross alături de un
partener crucial, cu o
experienţă uriaşă în
acest tip de sport. Prin urmare, ţelul noii echipe Peugeot-Hansen de a domina podiumurile campionatului mondial de rallycros pare cât se poate de realist!
PiataAuto.mdIlie Toma
0
2,077
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!