Noul Infiniti Q50L – o nouă reţetă cu ampatament mărit pentru China
21 August 2014, 08:53
Cu doar câteva săptămâni în urmă vă anunţam despre lansarea noului Mercedes-Benz C-Class Long şi vă spuneam că mai multe modele premium din segment au versiuni cu ampatament mărit create special pentru piaţa chineză. Şi iată că acum a venit şi rândul celor de la Infiniti să creeze o versiune cu ampatament mărit a sedanului lor sportiv – Infiniti Q50. Astfel, noul Q50L va fi soluţia XXL pentru clienţii pretenţioşi din China, oferind şi mai mult spaţiu ocupanţilor faţă.

Dacă în cazul lui C-Class Long menţionam că germanii au fost foarte prudenţi în dozarea lungimii „extra”,
pentru a nu invada tărâmul lui E-Class, atunci problema celor de la Infiniti a fost mai gravă de atât. Ampatamentul unui Infiniti Q50 standard măsoară 2.85 metri, în timp ce modelul următor în ierarhia sedanurilor mărcii – Q70 – are un ampatament cu doar 5 cm mai mare, de 2.90 metri. Niponilor le-a rămas, deci, foarte puţin spaţiu de manevră, aşa că aceştia i-au conferit noului Q50L un surprus de 4.8 cm faţă de un Q50 standard, la distanţă de doar 20 de milimetri de un Q70... Din fericire, soluţia salvatoare există deja
pe piaţa chineză – şi Q70 are o versiune cu ampatament mărit în China, numită Q70L...

Dacă în Europa Infiniti Q50 primeşte un sistem de propulsie petrol-hibrid, dar şi motorul diesel de 2,143 cm cubi al celor de la Mercedes-Benz, noul Q50L va primi în China un alt motor german pe benzină – e vorba de motorul de 2.0 litri cu 211 CP şi 350 Nm la activ, preluat de pe noul C-Class C 250.
PiataAuto.mdIlie Toma
3
2,268
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!