Premieră: Noua decapotabilă Rolls-Royce Dawn! (Video)
8 Septembrie 2015, 17:45
Britanicii de la Rolls-Royce au prezentat primele imagini şi informaţii oficiale cu noua decapotabilă de lux numită Dawn. Splendida decapotabilă cu 4 locuri şi două portiere este bazată pe coupe-ul Wraith deosebindu-se doar prin lipsa acoperişului, de fapt, posibilitatea acestuia de a se plia.
Totuşi, britanicii nu-l numesc un
Wraith Drophead, deoarece 80% din elementele exteriorului au fost redesenate. Calandrul a fost îngustat în partea de jos cu 45 mm, iar bara de protecţie faţă s-a alungit cu 53 mm comparativ cu Wraith.
Dar uitaţi-vă la contururile aripilor spate! Cât de bine arată din profil cu acoperişul ridicat cu ale sale geamuri înguste şi corp masiv amintind de hot-rod-urile cu acoperişul tăiat!
Designul decapotabilei te seduce dintr-odată şi te face să visezi la plimbări cu acoperişul pliat pe
Coasta de Azur.
Anume în astfel de peisaje este locul noului Rolls-Royce Dawn, dar acolo veţi putea porni doar în doi, sau cu copii, deoarece decapotabila are o banchetă spate un pic mai restrânsă (2+2).
Interiorul somptuos cu inserţii masive din lemn, care sunt regăsite şi în regiunea unde acoperişul textil îşi are ascunzătoarea, aduce aminte de iahturile ultra-luxoase Riva din anii ’60-’70. Apropo, acoperişul poate fi pliat timp de 22 secunde la viteze de
până la 50 km/h. Cunoscuţi pentru confortul desăvârşit al maşinilor sale, cei de la Rolls-Royce sunt siguri că au creat cea mai „liniştită” decapotabilă din lume, indiferent, are acoperişul pliat
sau nu, rezultat obţinut şi datorită unei rigidităţi imense al caroseriei – un aspect foarte important pentru oricare decapotabilă. O atmosferă şi mai inedită va crea sistemul audio Bespoke Audio care va oferi un sunet impecabil atât cu acoperişul ridicat, cât şi cu acoperişul pliat.
Sub capota acestei bijuterii se ascunde propulsorul V12 twin-turbo de 6.6 litri care dezvoltă 570 CP la 5,250 rpm şi 780 Nm la 1,500 rpm.
Având o greutate de 2,560 kg noul Rollys-Royce Dawn accelerează de la
0 la 100 km în 4.9 secunde şi atinge viteza maximă de 250 km/h (limitată electronic), în timp ce consumul în regim mixt ajunge la 14.2 l/100 km. Preţurile pentru decapotabila britanică deocamdată nu au fost anunţate.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,627
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!