Noul Jaguar XJR devansează câştigătorul cursei de 24 de ore de la Le Mans din 1988 la capitolul vizibilitatea pe timp de noapte! (Video)
16 Noiembrie 2015, 13:10
Legendara cursă de 24 de ore de la Le Mans este un adevărat infern, mai ales pe timp de noapte când vizibilitatea este extrem de redusă şi trebuie să menţii tempoul mare pentru a câştiga!
Lucrurile aveau să fie şi mai grele în anii trecuţi, iar cei de la Jaguar au dorit să facă o comparaţie între câştigătorul cursei de 24 de ore de la Le Mans din 1988, Jaguar XJR9-LM „Silk Cut” şi actuala navă amiral Jaguar XJR.
Comparaţia a fost făcută de însăşi Andy Wallace, câştigătorul legendarei cursei de anduranţă din 1988 pentru a vedea cât de mult au evoluat blocurile optice ale automobilelor în toţi aceşti ani. Ieşind pe circuitul de la Silverstone la volanul legendarului „Silk Cut”, Wallace îşi aduce aminte cât de dificil era să conduci această maşină cu o viteză de peste 386 km/h pe timp de noapte. Blocurile optice luminau traseul foarte puţin, iar piloţii trebuiau să se orienteze în spaţiu doar urmărind indiciile de pe traseu, pentru a afla în care parte al lui se află acum. Vă imaginaţi să mergeţi cu o astfel de viteză într-o beznă aproape totală?!
Iată ce înseamnă pilot adevărat!
Luând locul la volanul lui XJR cu 550 CP supraalimentaţi de sub capotă, Wallace dintr-odată a văzut diferenţa, pe care o fac blocurile optice full-LED al automobilelor de stradă moderne, menţionând că acestea oferă o vizibilitate precum cea pe timp de zi pe
o distanţă de 400 metri! Noile blocuri optice de pe Jaguar XJ reflectă un nou design cu „dublu J” care aduce aminte de sedan-urile Jaguar din trecut şi chiar de prototipul de curse XJR9-LM, care aveau blocuri optice duble.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,124
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!