Scandalul Volkswagen: dieselul 3.0 V6 TDI afectat pe modelele Audi, Porsche şi Volkswagen
3 Noiembrie 2015, 09:10
Scandalul în jurul „trişării cu emisiile” al celor de la Volkswagen se înteţeşte din nou! Agenţia americană pentru protecţia mediului EPA a descoperit că şi dieselul 3.0 V6 TDI este dotat cu sistemul de „trişare al emisiilor”. Conform celor de la EPA, atunci când testele se fac în laborator sistemul intră într-un regim care permite propulsorului să scoată un nivel mai mic de noxe, iar odată ce este testat în mediu real, doar o secundă îi ia sistemului pentru a schimba regimul în unul extrem de poluant, care de 9 ori depăşeşte normele permise… Astfel, EPA a emis un al doilea aviz de încălcarea către Volkswagen Group.
Mai mult decât atât, unitatea de control al propulsorului mai dispune de unul sau mai multe sisteme electronice, care modifică parametrii propulsorului, iar germanii nu au descris detaliat ce anume fac aceste sisteme.
Cei de la EPA anunţă că peste 10,000 de vehicule vândute pe teritoriul SUA în perioada 2014-2016 sunt afectate de acest sistem de „trişare al emisiilor” instalat pe propulsorul 3.0 V6 TDI regăsit pe modelele Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne, Audi A6 quattro, A7 quattro, A8, A8L şi Q5.
Cei de la Volkswagen însă, au negat acuzaţiile, dar urmează să vedem cum se va desfăşura „ancheta”.

Reamintim, că în urma depistării sistemului de trişare al emisiilor de către cei de la EPA, începând cu 2016 Volkswagen Group urmează să recheme peste 11 milioane de vehicule Audi, SEAT, Skoda şi Volkswagen dotate cu propulsoarele diesel EA189 (1.2 TDI, 1,6 TDI şi 2.0 TDI) pentru a remedia problema.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,025
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!