Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Acest BMW Z4 Coupe este dotat cu motor V10 de 8.3 litri de Dodge Viper!

14 Septembrie 2016 - 18:09
Denis Godorozea
Acest BMW Z4 Coupe este dotat cu motor V10 de 8.3 litri de Dodge Viper!
Vizual, este un simplu BMW Z4 Coupe, cu jante de la BMW M3 E46 şi o cuşcă de protecţie, care sare în evidenţă datorită culorii galbene. Cel mai important ingredient al acestui exemplar însă, este inima de Dodge Viper SRT-10 – un V10 de 8.3 litri aspirat natural, care livrează 550 CP şi 750 Nm, în timp ce 90% din cuplu este disponibil deja de la 1,500 RPM! Putere suficientă pentru un automobil al cărui greutate constituie 1,398 kg!

Cum a apărut acest monstru unic de felul său în lume? Cei de la KERN Racing, mai cu seamă domnul Eike, este pasionat de sunetul motoarelor

V10, iar ideea de a crea un proiect utilizând un astfel de motor, îl bântuia de mult timp. Astfel, a fost procurat un BMW Z4 Coupe cu volanul pe dreapta, care avea mici defecte, iar drept donator nu a servit un Dodge Viper, ci un pick-up Dodge RAM SRT-10 accidentat, care dispune de acelaşi propulsor şi transmisie, precum şi Dodge Viper SRT-10.

Pentru a instala noua inimă sub capota bavarezului, caroseria a fost substanţial modificată şi înzestrată cu o cuşcă de protecţie, care are rol şi de cadru median în jurul transmisiei, tunelul original fiind tăiat, pentru a acomoda transmisia voluminoasă.

Sistemul de evacuare, de asemenea, a fost creat de la zero, dar finalele au fost realizate în stilul lui Z4 M Coupe, pentru a nu sări prea tare în ochi.

Sistemul de frânare a fost înlocuit cu unul mai performant de origine Brembo, preluat de la Audi R8. Deşi propulsorul pare a fi imens, puntea faţă nu a primit un surplus prea mare de greutate, V10-le fiind amplasat după axul faţă şi păstrând raportul ideal de greutate între axe de 50/50%, caracteristic modelelor bavareze.

Cea mai importantă întrebare este – pentru ce a fost făcut acest BMW monstruos cu inimă de Viper?! Cei care au tangenţe cu driftingul, probabil deja şi-au dat seama, observând frâna de mână hidraulică de la interior!

Da, maşina a fost creată pentru competiţii de drifting, proiectul fiind finisat încă în decembrie 2012!

Totuşi, aceasta a fost modificată pentru a putea fi legal exploatată pe drumurile publice şi a fost scoasă la vânzare pe eBay. În descriere, se menţionează, că la comandă se pot instala paneluri exterioare realizate din fibră de carbon, care vor reduce greutatea cu 80-100 kg, servodirecţie electrică şi un compresor mecanic pentru propulsor, care îi va spori puterea la aproximativ 700 CP şi 900 Nm! Preţul acestui monstru nu este unul mic – 49,500 de euro.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (15 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter