Premieră: Noul Volkswagen e-Golf facelift
17 Noiembrie 2016, 13:29
După premiera noului Volkswagen Golf facelift, producătorul german a adus la Salonul Auto de la Los Angeles şi versiunea facelift a electromobilului e-Golf – un asemenea model are şi primăria oraşului Chişinău.
Golf-ul electric a primit aceleaşi blocuri optice LED faţă/spate, pe care le-a adoptat şi versiunile convenţionale Golf facelift, cele faţă însă dispun de o plasă integrată în partea de jos şi inserţii de culoare albastră, care continuă pe calandru. Bara de protecţie faţă nu a fost modificată, doar bara de protecţie
spate este nouă şi acum vine cu imitaţii ale ţevilor de evacuare. Cele mai mari schimbări a suferit substratul tehnic. Propulsia electrică a primit un motor electric mai potent, care dezvoltă acum 136 CP (+20 CP) şi un cuplu maxim de 290 Nm (+20 Nm). Acceleraţia de la 0 la 100 km/h s-a redus cu mai mult de o secundă şi durează 9.6 secunde, în timp ce viteza maximă a fost crescută de la 140 la 150 km/h.
Cel mai important însă, este noul pachet de baterii litiu-ion, capacitatea căruia a crescut de la 24.2 kWh la 35.8 kWh. Datorită capacităţii sporite autonomia noului e-Golf facelift creşte aproape de două ori - de la 190 la 300 km. Totuşi, acest rezultat este cu 100 km mai modest faţă de noul Opel Ampera-e, care promite o autonomie de 400 km.
Noul Volkswagen e-Golf a mai primit şi un încărcător de 7.2 kW la bord, care permite încărcarea deplină a bateriilor în mai puţin de 6 ore. Versiunile de top ale noului e-Golf pot fi încărcate la staţiile de încărcare rapidă. La astfel de staţii bateriile vor fi încărcate până la 80% în decurs de o oră.
De asemenea, versiunile de top primesc planşa de bord digitală de 12.3 inch şi sistemul multimedia avansat cu display de 9.2 inch, care recunoaşte gesturile şi oferă conectivitatea Apple CarPlay, Android Auto şi MirrorLink.
Noul Volkswagen e-Golf va oferi şi diverse sisteme de siguranţă activă, precum frânarea autonomă cu detectarea pietonilor sau cruise-control-ul adaptiv.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
2,120
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!