Yamaha celebrează 500 de victorii în cursele Grand Prix! (Video)
23 Mai 2017, 18:14
După 56 de ani de participare în cursele Grand Prix de motociclete, Yamaha a atins o realizare deosebită – 500 de victorii!

Victoria cu numărul 500 a fost obținută de către Maverick Vinales în categoria MotoGP la Grand Prix-ul Franței, care a avut loc week-end-ul trecut pe circuitul Bugatti de la Le Mans. Lupta pentru această victorie a fost una deosebit de
dramatică. Coechipierii Valentino Rossi (46) și Maverick Vinales (25), s-au luptat crâncen pentru a clasa această victorie, din păcate însă, Rossi a căzut către sfârșitul cursei, iar Vinales obținut victoria jubiliară pentru Yamaha.

Totuși Valentino Rossi a fost cel care a contribuit cel mai mult aducând în pușculița celor de la Yamaha 55 de victorii de-a lungul anilor petrecuți cu
Yamaha. O contribuție majoră au adus și legendele curselor Grand Prix și piloții Yamaha, precum Phil Read (39 victorii), Wayne Rainey (24 victorii), Kenny Roberts Sr. (24 victorii), Carlos Lavado (19 victorii), Luca Cadalora (13 victorii) și Giacomo Agostini (12 victorii). Victorii importante au obținut și multiplii campioni, Jorge Lorenzo (44 victorii) și Eddie Lawson (26 victorii).
Cele 500 de victorii Yamaha le-a obținut în categoriile 125cc (47 victorii), 250cc (165 victorii), 350cc (63 victorii), 500cc (120 victorii) și în categoria MotoGP (105 victorii).

Pentru a celebra cele 500 de victorii, cei de la Yamaha au creat un micro-site unde pot fi văzuți piloții, dar
și motocicletele victorioase Yamaha. La moment Yamaha conduce campionatul, datorită piloților precum Valentino Rossi și Maverick Vinales, cel din urmă fiind liderul campionatului.

Succesul celor de la Yamaha a fost umbrit de decesul fostului campion MotoGP (2006), Nicky Hayden, care
s-a stins din viață pe 22 mai, în urma unui teribil accident, care a avut loc pe 17 mai în timpul antrenamentelor cu bicicleta, în Italia. Hayden avea 35 de ani și concura în Campionatul Mondial de Superbike.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,190
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!