FRANKFURT 2017: Aspark Owl - hyper-car-ul electric cu accelerație de 2 secunde!

14 Septembrie 2017, 17:00
Redacția PiataAuto.md
La Salonul Auto de la Frankfurt a debutat hyper-car-ul electric Aspark Owl. Ce mai e și ăsta?! Aspark este o companie niponă, care activează în domenii departe de cele automobilistice. Începând cu 2014 aceasta și-a propus să creeze un vehicul electric cu cea mai rapidă accelerație din lume.
Și uite că acum vine cu acest hyper-car electric care are o înălțime de doar 39 de inch sau 990 mm! Deci, este mai jos decât legendarul Ford GT40 (40 – de la înălțimea în inch)! Deși nu este una dintre cele mai frumoase mașini, Aspark Owl impresionează prin capacitățile sale. Potrivit niponilor, acest hyper-car electric poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 2 secunde!
Pentru a atinge aceste cifre, au fost instalate cauciucuri extrem de late (275 mm pe axul față și 335 mm pe axul spate), a fost redusă drastic greutatea la doar 850 kg (caroseria din fibră de carbon cântărește doar 50 kg!), iar constructorii au fost nevoiți să instaleze un pachet de baterii extrem de compact, care oferă o autonomie de doar 150 de kilometri. Puterea cumulată a propulsiei electrice este de 430 CP și 763 Nm, tracțiunea fiind integrală. Începând cu anul 2019, hyper-car-ul electric Aspark Owl va fi produs doar la comandă contra unei sume exorbitante de 3.5 milioane de euro!
0
2,286
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!