Acesta e Renault 5 Diamant, o maşină electrică bizară modernă, creată după formele modelului clasic

6 Iulie 2022, 16:39
Redacţia PiataAuto.md
Pentru că se împlinesc 50 de ani de când a fost lansat clasicul Renault 5, dar şi pentru că formele retro sunt în vogă, francezii au creat un nou Renault 5, într-un singur exemplar, dar care ar putea avea reflecţii ulterioare într-un model de serie. Acesta e Renault 5 Diamant, maşina electrică bizară, creată în zilele noastre, în care francezii au făcut ce ştiu ei mai bine în ale designului.
Pentru tot soiul de artificii originale şi sofisticate, cei de la Renault l-au invitat pe designerul Pierre Gonalons să participe la conceperea maşinii. Acesta a tot vrăjit la micile elemente ale maşinii, creând blocuri optice cu textură de diamant sau volan de o formă bizară, la privirea căruia e greu să-ţi imaginezi cum l-ai putea mânui.
Picanteriile continuă peste tot în habitaclu, iar partea cea mai interesantă e că maşinuţa asta nu e doar un concept de design, ci un vehicul funcţional. Renault menţionează că motorul e unul electric, fără a da alte detalii, deci probabil s-a luat un motor de Zoe şi o baterie ceva mai mică, doar pentru a-i asigura funcţionalitatea.
Cert e că maşina va fi licitată în toamnă, iar banii adunaţi vor fi donaţi pentru o cauză nobilă. Mai important e că în ultimul an Renault jonglează deja a doua oară cu ideea de a renaşte designul clasicului Renault 5 într-o formă modernă, iar toate astea ne fac să credem că foarte curând am putea vedea un model electric urban de la Renault, cu accente retro, ca să facă din ochi unui segment de public cu gusturi mai rafinate. Până la urmă, formele simple ale lui Renault 5 din 1972 arată excelent şi azi, nu-i aşa?
Ei bine, iar dacă vrei să-ţi aminteşti cum arată un Renault 5 în forma sa originală, mai jos am inclus un video cu un reportaj realizat anterior de noi în Chişinău, cu un Renault 5 şi proprietarul său din Moldova.
0
3,530
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!