(VIDEO) Cum sună şi cum se conduce noul Porsche 911 Dakar, modelul făcut să înainteze prin deşert şi nisip

1 Februarie 2023, 13:22
Redacţia PiataAuto.md
Acum două luni, Porsche anunţa lansarea unei maşini care nu poate fi profitabilă şi predictibilă în niciun business plan al unei companii auto din lume. Dar tocmai de asta ideea nebunească a lansării lui 911 Dakar e atât de genială şi adorată de fani. Pentru că cele mai faimoase maşini din istorie s-au lansat întotdeauna aşa, cu o doză mare de necunoscut în faţă, scriind istorie şi glorie. Ei bine, acum Porsche 911 Dakar a ajuns la etapa primelor teste din deşert, iar senzaţiile oferite de acesta sunt pe măsura entuziasmului din momentul primelor imagini.
Porsche a organizat un test în deşertul Sahara din Maroc, astfel încât maşina să poată aborda zonele nisipoase aşa cum a fost creată ea să o facă.
Şi, dacă ne gândim că acest 911 Dakar vine să aducă un tribut raliului Paris Dakar din 1984 şi acelui Porsche 911 din acel an, atunci deşertul Sahara din Maroc e exact şi locul în care maşinile goneau în anul 1984 în drumul lor spre capitala Senegalului, oraşul Dakar.
Simplu spus, maşina e genială până la absolut în felul în care a fost transformată şi în care abordează dunele deşertului. E una din acele maşini care nu e raţională, deloc, dar care e surprinzător de plăcută, iar emoţia anulează orice necesitate de raţiune aici.
Pe lângă dunele din deşert, cei de la Top Gear au mai mers şi în zone cu zăpadă cu ea. Întâi au încercat să atingă o viteză mai mare pe autostradă. Au reuşit 246-247 km/h, fără a forţa chiar la maxim.
Dar mai apoi au urmat drumurile alpine, acoperite cu zăpadă, în toiul ninsorii. Şi noul Porsche 911 Dakar le trece cu aceeaşi savoare şi jovialitate ca şi dunele din deşert.
Şi maşina nu se sfieşte să intre şi în scurte derapaje controlate, ca un adevărat bolid de raliu. Doar că de această dată e un bolid de raliu cu acte în regulă pentru drumurile publice, pe care poţi să-l conduci şi-n fiecare zi, dacă te încumeţi să aduni repede cifre mari pe odometru, ştiind cât de scumpe vor fi ulterior aceste maşini de colecţie. Doar că acest Porsche pare unul din acele exemplare care ar merita condus şi 1 milion de kilometri, savurându-l deplin, fără a te gândi la următorul cumpărător. E prea bună ideea acestei maşini. E prea bună transpunerea ei în viaţă reală! Cu siguranţă e una din maşinile cu care Porsche se va mândri mult timp în istoria sa de mai departe.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,840
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!