Acesta e un avion Boeing 727, transformat de un arhitect într-un hotel din mijlocul unei jungle

11 Iunie 2023, 16:19
Redacţia PiataAuto.md
Atunci când avioanele mari ajung să se pensioneze, după zeci de ani de zboruri, acestea ajung de obicei pe terenuri de unde sunt dezasamblate în căutare de piese care mai pot fi conforme unei exploatări ulterioare. Dar în acelaşi timp, unele din avioane reuşesc să capteze atenţia aventurierilor mai extravaganţi, care se simt atraşi de spaţiul mare al unui fuzelaj şi găsesc căi excentrice de transformare. O asemenea transformare uluitoare a avut loc şi cu un avion din Costa Rica.
Despre o istorie în care un inginer din SUA a transformat un avion pensionat şi trăieşte în el de mai bine de 20 de ani vorbeam încă acum mai bine de un an, într-un articol cu video. Avionul despre care vorbim azi, însă, a fost transformat nu într-o casă de locuit, ci într-un ditamai hotel, care poate fi rezervat şi închiriat de turişti.
Ideea şi creaţia îi aparţine arhitectului Allan Templeton, care văzuse o imagine cu un avion oarecum similar într-o revistă. Dar s-a dovedit că imaginea din revistă era o creaţie grafică, şi un asemenea avion nu exista. Atunci arhitectul a decis să caute şi să construiască el unul.
La bază a fost luat un Boeing 727. Acesta avea interiorul aproape răvăşit cu totul, dar fuzelajul era într-o stare bună. Avionul a fost cumpărat, dezasamblat şi transportat în jungla din Costa Rica pentru a fi reasamblat acolo.
Cu o macara uriaşă, avionul a fost urcat într-o poziţie ce pare să-şi ia zborul deasupra copacilor. Anvelopele au fost umplute cu beton, pentru a evita dezumflare lor, dar cele din faţă stau suspendate în aer.
Interiorul a fost lucrat cu iscusinţă, fiind acoperit cu lemn lucrat manual. Există două dormitoare mari, cu aer condiţionat în ele, care au păstrat şi geamurile originale.
Cabina piloţilor a fost transformată într-o baie luxoasă.
Şi, fireşte, există şi o sufragerie largă, în care să te poţi relaxa în aceeaşi ambianţă de lemn natural. Avionul e aproape de ocean apropo, oferind şi o privelişte frumoasă spre ocean.
Avionul e oferit în întregime unui singur turist care-l închiriază, funcţionând ca o casă de închiriat, hotelul având câteva alte edificii alături. Dar, la cât de mare e, e ca şi cum ai închiria întregul hotel doar pentru tine. Numele hotelului-avion e Costa Verde, iar preţurile pentru a-l rezerva sunt 500 dolari plus 13% taxe în afara sezonului şi ajungi la 1.210 dolari plus taxe în vârful sezonului.
0
2,419
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!