Grupul VW amână din nou lansarea lui Porsche Macan electric şi a modelelor Audi pe aceeaşi platformă din cauza problemelor majore de soft

30 Octombrie 2023, 13:43
Redacţia PiataAuto.md
VW continuă să treacă printr-un adevărat coşmar al problemelor de soft la noile sale maşini electrice, în pregătirea platformelor viitoare. VW a recunoscut în repetate rânduri că întâmpină mari provocări pe partea de soft, motiv din care a şi fondat divizia Cariad, ca o companie IT dedicată exclusiv elaborării de soft pentru maşinile grupului VW. Despre faptul că lucrurile nu merg foarte uşor acolo se ştia demult, iar acum grupul VW e forţat să amâne punerea în producţie a modelelor Porsche Macan EV şi viitorul Audi Q6 e-tron, care sunt bazate pe această platformă, din cauza erorilor şi problemelor de soft.
Acum câteva săptămâni, Porsche a prezentat prima sa barcă electrică, despre care a anunţat că are la bază motoarele şi bateriile de pe viitorul Macan electric. E ceva cu totul neobişnuit, mai ales înainte de apariţia maşinii, dar acum e clar de ce maşina electrică mai întârzie.
Toate amânările din cauza softului, însă, creează un gol de lansări pentru grupul VW, care începe să se simte în volumele de vânzări, motiv din care grupul va tăia circa 2.000 de locuri de muncă de la fabricile sale, până vor fi gata noile modele electrice.
Mai mult ca atât, informaţiile obţinute de revista Manager Magazin din Germania arată că softul cu corecţii, care va apărea pe noile modele e doar o soluţie intermediară, imperfectă, iar VW a început deja în paralel să dezvolte o versiune absolut nouă, de la zero, de gestiune a noilor modele prin soft.
Astfel, acum VW suferă din cauza diviziei sale de soft, pe care a creat-o pentru a avea un centru de IT in-house, care să exceleze, dar care s-a dovedit a fi lent, ineficient, furnizând produse inferioare cu zeci de erori care sunt pur şi simplu inadmisibile pe o maşină aflată în mişcare. Divizia Cariad a fost criticată până şi de fostul CEO al grupului VW, Herbert Diess, dar şi de actualii directori de departamente.
1
6,042
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!