(VIDEO) Noul Lucid Air Sapphire, modelul electric de 1234 CP, arată cât de rapid poate fi în mâine fostului Stig

23 Octombrie 2023, 14:44
Redacţia PiataAuto.md
Lucid a lansat de curând Air Sapphire, cea mai puternică versiune a modelului electric al celor de la Lucid, cu 1.234 CP la activ, care promitea să devanseze Tesla Model S Plaid cam la toate capitolele, inclusiv în versiunea Track Pack. Acum, odată ce primele maşini de serie au fost produse şi se îndreaptă spre primii clienţi, cei de la Lucid au înmânat un exemplar lui Ben Collins, pilotul de curse care avea rolul de Stig în renumita emisiune Top Gear de cândva.
Acesta a făcut un tur complet pe circuitul Sonoma Raceway din SUA, comentând în maniera unui pilot profesionist tot ce se întâmplă în maşină. Şi se pare că cei de la Lucid au avut grijă ca întreaga maşină să nu fie doar puternică, ci şi extraordinar de echilibrată, şi capabilă de frânare şi aderenţă în orice condiţii.
Menţionăm asta pentru că Tesla Model S Plaid a fost multă vreme criticată pentru putere mare, dar frâne slabe şi abia ediţia Track Pack a venit să rezolve aceste probleme. Lucid, însă, în abordarea sa inginerească mai profundă, a făcut toate aceste lucruri din start.
Şi mai impresionant, însă, e anunţul care a urmat după video-ul de mai jos, şi anume cel în care Lucid Air Sapphire a reuşit să atingă 8,989 secunde în parcurgerea a 1/4 milă, pe un circuit de drag racing, tot în mâinile lui Ben Collins.
Iar această cifră îl face pe Lucid Air Sapphire una din cele mai rapide maşini din lume la acest capitol, devansând timpul de 9,23 secunde, marcat de Tesla Model S Plaid. Iar această victorie e una simbolică, în care Lucid reuşeşte ceea ce nu reuşea anii precedenţi — şi anume să devanseze ceva cele mai performante versiuni şi modele ale celor de la Tesla. Se arată, deci, o intensificare frumoasă a concurenţei între cei doi producători americani!
Apropo, după 8,989 secunde de la startul de pe loc, atunci când trecea linia de final, acel Lucid avea 255 km/h! Deci, acceleraţia de la 0 la 200 km/h e şi mai mică de acest timp.
Vezi turul de circuit în video-ul de mai jos.
0
8,281
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!