(VIDEO) Noul Ford Mustang Dark Horse îşi măsoară forţele cu BMW M2, Lotus Emira, Toyota Supra, dar şi concurenţii tradiţionali

10 Noiembrie 2023, 15:20
Redacţia PiataAuto.md
Muscle-car-urile clasice, cu motoare V8 mari, sunt pe cale de dispariţie chiar şi în SUA, cu previziuni că unele modele vor mai fi produse câteva luni, altele câţiva ani. Dodge Challenger, spre exemplu, se va transforma într-un model electric, aşa că fanii acestor modele sunt deja cuprinşi de nostalgie, cât încă acest modele mai pot fi cumpărate. Ei bine, cu toate astea, Ford are un nou, probabil ultim muscle car clasic — Mustang Dark Horse. Iar de curând acesta şi-a măsurat forţele cu o listă mare de modele, în care s-au numărat atât concurenţii tradiţionali de la Dodge şi Chevrolet, cât şi modele din alte ţări, precum BMW M2, Lotus Emira sau Toyota Supra.
Cursa cu muscle-car-urile a fost învinsă de Camaro, deşi diferenţele n-au fost foarte mari între cele 3 modele participante. Şi, desigur, sunetul a 3 motoare V8 turate simultan la maxim e ceva grandios, care e pe cale să plece în istorie.
A urmat cursa cu cele 3 modele venite din Germania, Marea Britanie şi Japonia, dacă admitem că Supra e o maşină japoneză, deşi are substratul tehnic al unui BMW. Însă sunt toate cu cutii manuale, ceea ce face lucrurile şi mai interesante.
BMW M2 e mai greu cu circa 200 kg decât Supra, însă, deşi la prima vedere n-ar părea. Lotus Emira, însă, e cu circa 500 kg mai uşoară decât Mustang, aşa că ar putea aduce surprize aici.
Şi a adus! La linia de start, Emira a fost departe în faţă. Însă BMW M2 a făcut minuni şi i-a devansat pe toţi ceilalţi. Aşa că Mustang Dark Horse a rămas din nou în urmă.
Dar cu toate acestea, ceea ce se întâmplă în acest video de mai jos e o adevărată odă adusă unor ultime modele performante, cu cutii manuale şi tracţiune spate, care mai există azi în lume. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,485
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!