(VIDEO) VW a lansat noul ID7 Tourer, succesorul şi paralela electrică a lui Passat Variant, cu autonomie de 685 km

20 Februarie 2024, 13:28
Redacţia PiataAuto.md
VW a mai lansat un nou model electric în gama sa, noul ID.7 Tourer, care a fost gândit iniţial să devină succesorul electric al lui Passat Variant, dar întrucât germanii s-au răzgândit ulterior şi au păstrat Passat-ul în producţie cu o nouă generaţie, a devenit un soi de paralelă electrică pentru acesta, cu dimensiuni similare şi cu atribute practice foarte apropiate.
Aşadar, vorbim de unul din primele break-uri electrice de această talie din Europa şi se pare că producătorii europeni au în ultimul timp o tendinţă de a merge cu propulsia electrică pe gusturile de cândva ale europenilor, încercând să le trezească un nou val de interes pentru maşinile electrice prin break-uri. Opel are un Astra break electric, BMW a lansat un i5 Touring, iar acum şi VW are un ID.7 Tourer. Germanii n-au vrut să-l numească ID.7 Variant, ca să se alinieze nomenclaturii actuale, probabil pentru a nu fi confundat cu Passat-ul.
Noul model electric are un portbagaj uriaş, de 605 litri, dacă spătarul banchetei spate e un pic îndreptat. Dacă acesta e rabatat, atunci volumul creşte la 1.714 litri. Deci, un adevărat succesor şi paralelă pentru Passat Variant aici.
La nivel de sistem de propulsie, versiuni de baterii, totul e identic cu ID.7 în caroserie fastback. Vor exista două baterii, de 86 şi 77 kWh, iar cea mai mare va asigura 685 km de autonomie. Fastback-ul cu aceeaşi baterie atinge 700 km, datorită unei aerodinamici mai bune. Cu bateria mai mică fastback-ul atinge 615 km, deci putem estima circa 600 km şi pentru break.
Bateria va putea fi încărcată cu maxim 200 kW putere, ceea ce nu e foarte mult pentru zilele noastre. Dar de la 10 la 80% ar trebuie să fie nevoie de doar 30 minute, cât să faci o pauză de drum într-o călătorie mai lungă.
Ei bine, noul model va fi produs la fabrica din Emden, Germania, şi ar putea atenua un pic din problemele de acolo de funcţionare la turaţii joase a acelei fabrici, manifestată prin concedieri anterioare.
Vezi mai jos şi un video scurt cu noul VW ID.7 Tourer.
2
1,914
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!