(VIDEO) Youtuber-ul care a provocat oprirea producţiei Fisker vorbeşte despre Tesla Cybertruck, cu probleme şi părţi admirabile din exploatare

20 Martie 2024, 16:01
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva săptămâni, youtuber-ul Marques Brownlee, autor al câtorva canale foarte populare, a făcut o recenzie la modelul electric Fisker Ocean, despre care a spus că e cea mai proastă maşină condusă vreodată şi a arătat şi o listă lungă de probleme la ea. Ulterior, cei de la Fisker au administrat şi mai prost problema, încercând să găsească proprietarul şi să-l mustre că i-a dat maşina, dar rezonanţa a fost atât de mare, încât acţiunile companiei au scăzut, Fisker a întârziat cu plata unor rate de dobândă la împrumuturile pe care le avea şi a angajat consultaţi pentru procedura de faliment, oprind totodată şi producţia la fabrica din Graz, Austria pe care a contractat-o pentru asta. E aceeaşi fabrică ce asamblează şi Mercedes G-Class, apropo. Ei bine, acum acelaşi youtuber vorbeşte şi despre experienţa sa de exploatare cu Tesla Cybertruck, cu problemele observate, dar şi părţile admirabile.
Principalul avantaj e designul, şi nu neapărat că ar fi frumos, ci că atrage toate privirile din jur, atât static, cât şi în mişcare. Uneori s-ar putea să nu-ţi doreşti toată atenţia, dar cu siguranţă o ai.
O problemă la Cybertruck-ul său e alinierea uşii şoferului, care are aproape 1 cm de spaţiu nedorit, dar acesta e atât de mare, încât pare mai degrabă o problemă de înţelegere a poziţiei implicite a uşii în forma sa închisă, decât o eroare de caroserie. Şi el menţionează că e posibil ca problema să fie rezolvată cu o vizită la service, dar acum uşa arată bizar.
Ştergătorul mare e nepractic în condiţii de ploaie intensă, pentru că lasă o fâşie necurăţată în partea de jos a parbrizului, iar stropii de acolo vin imediat spre centrul parbriz întotdeauna.
Oglinda centrală e foarte simplistă şi nu afişează nimic, mai ales că Cybertruck nu are vizibilitate directă. Probabil ideea iniţială era ca acea oglindă să fie un ecran, care să afişeze imagini, dar Tesla a decis până la urmă să economisească şi să integreze acest afişaj pe ecranul principal, ceea ce e incomod, spune youtuber-ul.
Dar, există şi multe părţi bune, printre care direcţia excelent de informativă, chiar dacă e una dirijată electronic, fără o conexiune directă mecanică între volan şi roţi.
Pe lângă asta, suspensia reuşeşte să reducă ruliul caroseriei, iar sistemul audio de la interior, la fel ca şi sistemul media, e excelent, spune acesta.
Deci, maşina e o colecţie de experienţe contrastante, pe de o parte unele fiind superbe, iar de cealaltă parte altele fiind dezamăgitoare.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
7,232
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!