Prima pagină  »  Ştiri  »  Am calatorit in viitor: PiataAuto.md a testat primul automobil hibrid: Lexus
2 DECEMBRIE 2008, 13:50
1,402
0
Am calatorit in viitor: PiataAuto.md a testat primul automobil hibrid: Lexus RX 400h!
De Ilie Toma
0
Lexus RX400h este primul automobil hibrid testat de noi, si, trebuie sa recunosc, am avut un mare entuziasm sa merg la acest test. Chiar daca, in mod teoretic, ai avut ocazia sa cunosti multe despre hibrizi, in cei cativa ani de cand acestea exista pe piata mondiala, sa le traiesti pe toate e cu totul altceva.

Punem cheia in contact si pornim automobilul. S-a pornit? Da, scrie READY pe dispay-ul din fata mea. De sub capota nu auzim nimic. Exista si o explicatie: nu se aude nimic pentru ca acolo nu lucreaza, de fapt, motorul in acest moment. Automobilul este gata sa porneasca in miscare, insa, in dependenta de modul in care veti porni, o poate face doar cu motorul electric, sau poate cupla cele doua tipuri de propulsie.

Cu siguranta cu totii priveam fascinati in copilarie filmele despre masina timpului, care te transporta in viitor sau, uneori si in trecut. In minte ne rasarea o intrebare copilareasca de genul “oare cum ar fi daca?…” Ei bine, astazi, am avut ocazia sa aflu “cum ar fi daca”, pentru ca am calatorit in timp. Da, asta pare sa fie viitorul spre care se indreapta intreaga industrie automobilistica, si se pare ca in 10-20 de ani automobilele electrice, sau cele pe hidrogen, vor fi la fel de uzuale ca cele pe benzina astazi. Hibrizii par a fi doar o etapa de trecere intre propulsia cu ardere interna si cea 100% ecologica...
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!