Prima pagină  »  Ştiri  »  Camioane de salubrizare hibride Volvo vor munci in Londa si Paris
12 DECEMBRIE 2008, 07:53
1,610
0
Camioane de salubrizare hibride Volvo vor munci in Londa si Paris
De Ion Efros
0
Volvo urmeaza sa furnizeze patru camioane hibrid catre “Veolia Proprete”, una din cele mai mari companii de salubritate, urmand ca acestea sa inceapa a munci pe strazile Londrei si ale Parisului in toamna anului viitor.

Cele patru camioane hibrid destinate salubrizarii sunt bazate pe platforma Volvo FE. Ceea ce diferentiaza aceste vehicule de cele obisnuite este blocul propulsor. Hibridul are un motor diesel si un motor electric, fiecare sursa de energie putind fi utilizata separat sau in combinatie.

Motorul electric este utilizat atunci cand vehiculul este in stationare, sau in acceleratii usoare, consumul de combustibil fiind astfel redus cu pana la 15-20 la suta. Optional, se poate adauga o baterie suplimentara, dotata cu un dispozitiv de reincarcare, care mai aduce o reducere aditionala de 10-15 la suta consumului de combustibil, fiind astfel disponibile o reducere totala de combustibil de pana la 30 la suta pentru noile camioane Volvo.

Din aprilie 2008, au avut loc mai multe teste cu acest “salubrizator”, care se apropie accelerat de faza de comercializare si productie, care va incepe spre sfirsitul lui 2009. Cert este ca se simte un interes considerabil pe aceasta piata. O mentiune speciala producatorii au adus-o companiei Veolia Proprete, cea care a facut aceasta comanda, aceasta demonstrandu-si atasamentul fata de valorile ecologice globale.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!