Prima pagină  »  Ştiri  »  Echipa Volkswagen - gata de provocarile raliului Dakar
3 DECEMBRIE 2008, 13:24
1,347
0
Echipa Volkswagen - gata de provocarile raliului Dakar
De Ilie Toma
0
Pentru a nu ramane in urma noilor schimbari survenite in cel mai sonor raliu, cunoscut fanilor de senzatii automobilistice, din ultimii 29 de ani, Volkswagen a pregatit la randu-i metamorfozele care ii prezerva in egala masura blazonul de “echipa competitiva’” cu modificarile survenite pe platforma tehnica.

Distanta de 9000 de km, care se va ‘’bate’’ in acest an pe traseul Argentina – Chile, va fi ingreunata de schimbari de altitudine extreme, de pana la 4000 m, “indulcita” de temperaturi de la 40 de grade Celsius ziua la 0 grade Celsius noaptea si asezonate de aceasta data cu amestec de teren pietros si nivelat.

Acestor delicii organizatorice, team-ul Volkswagen va raspunde cu un motor diesel de doar 200 de kg si 280 CP, in care cuplul de 600 Nm reprezinta cireasa de pe tort, oferita de producatorul german pentru editia curenta.

Carlos Sainz, Giniel de Villiers, Mark Miller - pentru a enumera doar cativa din actorii din distributia de baza a echipei, vor trebui sa convinga, insotiti de un personal de 80 de persoane si 23 de vehicule, ca si in acest an propulsorul turbodiesel de 2.5 litri de sub capota lui Race Touareg are “plamani”’ rezistenti.

Raliul Dakar la cea de-a 30-a editie isi da startul la 3 ianuarie in capitala Argentinei si se incheie la 18 ianuarie la Buenos Aires pe o distanta totala de 9500 de km, din care 5600 cronometrati.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!