Prima pagină  »  Ştiri  »  Grupul BMW a vandut mai putin in 2008, dar si-a fortificat
8 DECEMBRIE 2008, 10:26
1,360
0
Grupul BMW a vandut mai putin in 2008, dar si-a fortificat pozitia in clasa premium
De Ion Efros
0
In perioada ianuarie-noiembrie 2008 vanzarile per total ale BMW au scazut cu 1.8% comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand au fost comercializate 1.347.957 de automobile.

In pofida acestor scaderi, constructorul german si-a extins pozitia sa pe piata in clasa premium, prin noul BMW Seria 7, care, desi a fost lansat in showroom-uri la mijlocul lunii trecute, a reusit sa fie comercializata in 677 de unitati in doar doua saptamani. Succesul de casa al marcii bavareze s-ar putera explica, in opinia lui, Ian Robertson, Membru al Board-ului de Management al BMW AG, prin parametrii tehnici excelenti, unul din care ar fi consumul de doar 7.2 l/100 km (versiunea 730d).

Marca Mini, aflata si ea sub patronajul nemtilor, a distribuit de asemenea cu 20.8% mai putine vehicule, raportata la aceeasi perioada de timp din 2007, cand a comercializat 19.078 de masini. Cauza principala este, insa, alta decat cele invocate in cazul celolalte marci ale producatorului german, si anume: incetarea productiei modelului Mini Convertible in august a.c. Productia modelului va fi relansata la Uzina din Oxford in martie 2009, acolo urmand a fi produsa noua generatie Mini Convertible.

Desi vanzarile lunare pentru noiembrie la Rolls-Royce au cunoscut de asemenea scaderi, la nivelul intregului an, marca britanica, detinuta si ea de bavarezi, a avut cifre excelente: 28,5% mai mult decat in 2007.

Criza economica pare sa nu crute pe nimeni. Se pare ca in scurt timp intreaga industrie auto va cunoaste schimbari majore, unele foarte dureroase. Cu siguranta vor invinge cei mai puternici, iar erorile de management de pana acum, impreuna cu consecintele lor, agravate de criza, vor putea fi tot mai greu reparate... Speram la vremuri mai bune!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!