Prima pagină  »  Ştiri  »  Noua Mazda 3 Hatchback a fost prezentata la Bologna
4 DECEMBRIE 2008, 11:26
1,366
0
Noua Mazda 3 Hatchback a fost prezentata la Bologna
De Ion Efros
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Lansarea recenta a noii versiuni Mazda 3, coincide cu un moment mai mult decat potrivit din scurta istorie a acestui model, reusind, la cinci ani de la lansarea sa in 2003, sa treaca pragul de 1.8 milioane unitati produse, timp in care a fost apreciata in bransa cu deloc neglijabila cifra de 90 de premii automobilistice.

Caracteristicile care pot fi atribuite acestei noi versiuni nu pot fi altele decat design-ul dinamic, sportivitatea si, in concordanta cu actualul trend al industriei auto - cat mai ecologica si cat mai sigura. Masina e disponibila in versiuni de caroserii sedan si hatchback, prima posedand un coeficient aerodinamic de 0.28, iara a doua 0.30, detalii care o plaseaza in topul acestui segment.

Aceasta versiune a Mazda 3 pastreaza din “nostalgia ” modelului precedent montantii la cea de-a cincea usa. S-a mers de asemenea pe ideea pastrarii liniilor dinamice ale modelului original, fiind sesizabila totusi expresia mai bogata a acestora in ideea crearii unui design cu mai mult “sex appeal”,dupa cum afirma chiar producatorul.

Pentru clientii europeni in gama de motorizari a noii Mazda 3 include acum recent dezvoltatul motor turbodiesel MZR-CD de 2.2 litri, fiind disponibile de asemenea si propulsoare pe benzina de 1.6 si 2.0 litri. Pentru cei care vor sa economiseasca la maxim in materie de consum, a mai fost prevazut si un turbodiesel de 1.6 litri.

Nu putem trece cu vederea imbunatatirea performantelor legate de economia combustibilului - intre 6 si 10 % comparativ cu actualul MZR-CD de 2.0 litri, cu un consum de doar 5.4 litri/100 km pentru versiunea “standard power” si 5.6 litri/100 km pentru versiunea “high power”.

Automobilul urmeaza a fi disponibil in showroom-urile Europei din primavara anului viitor.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!